A hónap utolsó csütörtökén ülésezett Bordány Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete. A Faluház dísztermében megtartott ülésen a képviselők betartva a koronavírus miatti protokollt összesen tizenhét napirendi pontot tárgyaltak.
Elsőként a polgármester beszámolója hangzott el a két képviselő testületi ülés közti fontosabb eseményekről, polgármesteri döntésekről. A polgármester tájékoztatta a képviselőket a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról.
A második napirendi pontban az önkormányzat fenntartásában működő nevelési- oktatási intézményekben szedhető térítési díjakról és tandíjakról szóló 11/2012. (III.29.) önkormányzati rendelet hatályon kívül helyezéséről döntöttek képviselőink.
Módosult az önkormányzati vagyonról való rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól szóló 15/2012. (IV.13.) önkormányzati rendelet. A módosításáról a harmadik napirendi pontban döntött a képviselő-testület.
A következő, immár negyedik napi-rendi pontban a szilárd burkolatú úthálózat fejlesztéséhez kapcsolódó közműfejlesztési hozzájárulás mértékének meghatározásáról döntöttek, míg az ötödik napirendi pontban a civil szervezeteknek helyi kezdeményezések támogatásáról döntöttek a beérkezett beszámolók és igények alapján.
A hatodik napirendi pont a település térfigyelő kamerarendszerének fejlesztéséről szólt. A képviselők megvitatták a beérkezett javaslatokat, igényeket, és ennek nyomán határozták meg azokat a pontokat, ahová új kamerák telepítését kezdeményezik.
Jóváhagyásra került a Nemzeti Földügyi Központtal megkötendő megállapodás, erről a hetedik napirendi pontban döntöttek képviselőink. A nyolcadik napirendben Bordány Nagyközség Önkormányzata és a Homokhátság Szíve Szociális Szövetkezet között fennálló megállapodás módosításáról született döntés, míg a következő napirendi pontban a Bordány Sportkör kérelmét bírálták el. A tizedik napirendben is a Sportkör egyik pályázatával kapcsolatosan született döntés. A sportöltöző felújításához bővítéséhez kapcsolódó térítésmentes épület használatról kellett döntést hozni.
A tizenegyedik napirendi pontban a fogászati alapellátásra vonatkozó feladatellátási szerződés módosításáról döntöttek, míg a tizenkettedikben a Gyermekorvosi alapellátásra vonatkozó feladatellátási szerződés módosítását szavazták meg a képviselők.
A tizenharmadik napirendi pontban a Dél-alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás, a Homokháti Önkormányzatok Kistérségfejlesztési Társulása, a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., valamint az FBH-NP Közszolgáltató Nonprofit Kft. közötti együttműködési megállapodás megtárgyalására került sor. A következő napirendben is térségi ügyek kerültek az asztalra, ugyanis a Homokháti Kistérség Többcélú Társulása Szociális Szolgáltatástervezési Koncepciójának megtárgyalása zajlott.
A képviselő-testület a következőkben tárgyalta, majd elfogadta az Integrált Szociális és Egészségügyi Központ 2019. évi szakmai beszámolóját.
Ugyancsak elfogadásra került az a Beszámoló is, amely az önkormányzati adóhatóság 2020. évi tevékenységéről szólt. A tizenhatodik napirend keretében kerültek először vitára a 2021. évi adópolitikai irányelvek. A képviselő-testület a következőkben dönthet majd a jövő évi adópolitikáról, amelyhez a lakosság véleményére is kíváncsiak.
A képviselő-testület, ha minden rendben zajlik legközelebb november végén ülésezik.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support