Eltelt az a négy év, amelyben a bordányi fiatalokat Barta Dániel, Bálint Hanga Rea, Lajkó Bálint, Valkár Anna és Vida Patrícia képviselték a Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzatban. A fiatalok a 2016. december 16-án megtartott helyi ifjúsági választásokon kaptak mandátumot. (Az ifjúsági önkormányzatról bővebben itt olvashatsz.)
Az idén a négy év letelte után ismét választások kiírására kerül sor. A tervek szerint interneten adhatják le voksukat a 12-25 év közötti, bordányi lakhellyel rendelkező fiatalok az ifjúsági önkormányzati választásokon. 
Elsőként egy papíralapú választási értesítő került kipostázásra, ezt követően a jelöltállítás, az ezzel kapcsolatos adminisztráció már az internetes platformon zajlik majd, és január 29-én  közel ötszáz, 12-25 év közötti fiatal szavazhat az erre a célra kialakított elektronikus szavazófelületen.
A jelöltállítást követően a kampány a szavazást megelőző tíz napban tart majd. A választások részletes ütemterve:

Friss hírek, információk

Az ifjúsági képviselő-jelöltek száma tovább bővült, viszont a polgármester-jelöltségre eddig csak egy nevezőnk van. Kedden zárul a jelöltállítás, még hétfőn, és akár kedden is jelöltetheted magad, csak legyen időd ajánlásokat is gyűjteni, hogy a szavazólapra kerülhess.

Ha szeretnéd megmérettetni magad, jelezd ezen szándékod a biip kukac bordanynet pont hu email címen!

Már az első polgármester-jelölt is regisztrálásra került az idei ifjúsági önkormányzati választásokra. A biip fb oldalán az ő fényképére adott lájkkal ajánlhatod, hogy felkerülhessen a január 29-ei szavazólapra.

Ha szeretnél mást ajánlani ifjúsági polgármesternek, vagy szeretnéd magad megmérettetni, keress minket!

Már felkerültek az első jelöltek a biip közösségi oldalára, ahol lájkokkal tudod őket ajánlani. Akár mindegyik jelöltet ajánlhatod! Ha megszerezték a megfelelő mennyiségű támogatást, akkor kerülhetnek majd fel a szavazólapra, és így szavazhatsz rájuk január 29-én.

Nincs köztük a kedvenced? Te szeretnél indulni? Keress minket!

Ha szeretnéd polgármesterként vagy képviselőként megmérettetni magad, jelezd ezen szándékod a biip kukac bordanynet pont hu email címen! Kérünk küldj magadról egy fotót is, hogy népszerűsíteni tudjunk közösségi oldalunkon!

A Választási alapokmányt az ifjúsági önkormányzat alapdokumentumai között találod, de hogy ne keljen keresgélned, ha ide kattintasz, le tudod tölteni.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support