Tizenegy éve minden év február első péntekén a Kulturális és Szabadidős Egyesület által kerül megrendezésre a RETRO buli elnevezésű rendezvény, ahol a vendégek élőzenére, a 70′ 80′ 90′-es évek slágereire szórakozhatnak. 2016. február 5-én, pénteken is várják a bulizni vágyókat a bordányi Faluház nagytermébe. A rendezvény este 8-kor kezdődik és a tervek szerint hajnali 2-ig tart, a belépő 1500 Ft lesz. Az élőzenei talpalávalóról idén a Green 6 zenekar gondoskodik, az est házigazdája pedig Boki lesz. A vendégeket a Vadgesztenye Étterem büféje várja és ruhatár is üzemel majd. Az idei Retro buliban is retro fényképezkedésre várják a bulizó fiatalokat és időseket egyaránt. 21.00 és 23.00 óra között keressék a RETRO ROOM-ot. A program bevételét a helyi ifjúsági élet fellendítésére fordítják a szervezők.

A buli bekerült a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű országos akcióba is, melyhez településünk már negyedik éve csatlakozik. Az akció célja a művelődési házak és közösségi terek, valamint az abban folyó közösségi és kulturális munka népszerűsítése. Az egész országot érintő akcióval, valamint a televíziós és rádiós kampánnyal szeretnék ráirányítani a figyelmet a közművelődési terek nyitottságára, az intézmények és szervezetek sokszínűségére, a helyi társadalomban betöltött közösségépítő szerepére.

A rendezvény előtt immár negyedik alkalommal szervez Retro véradást a Bordányi Faluház a Magyar Vöröskereszt Területi Szervezetével közösen. 2016. február 4-én, csütörtökön 14.00 és 18.00 óra között a Faluházba várják a segíteni vágyókat. Minden véradót szendviccsel és ásványvízzel várnak, valamint minden segíteni szándékozó ajándékba kap egy-egy belépőjegyet a makói Hagymatikum Fürdőbe és a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőbe, valamint egy Hungerit virsli kupont. Véradó lehet minden 18-60 év közötti, több mint 50 kilogramm súlyú, egészséges ember. A szervezők kérik a véradókat, hogy személyi igazolványukat, TAJ- és lakcímkártyájukat vigyék magukkal. Adj vért és ments meg három életet!

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support