Bordány Nagyközség Önkormányzatának megrendelésére a napokban elkészültek az iskolaudvar felújításának vázlattervei, amelyeket leghamarabb a szeptember 14-én megrendezendő Kecskeversenyen tekinthetnek meg az érdeklődők. A terveket Simó Anna és Ádász Flóra készítették, figyelembe véve az udvar adottságait, például a gyerekek kedvenc tartózkodási helyeit is. Külön figyelem irányult arra, hogy iskolánk művészeti iskola, így mindenképpen lehetőséget szeretnénk biztosítani az udvaron a különböző művészeti ágak bemutatkozására, de a térnek alkalmasnak kell lennie kisebb szabadtéri rendezvények megrendezésére is. Nem utolsó szempont, hogy az udvar ne legyen túlzsúfolt, a gyerekek mozgásigényét is figyelembe kell venni.
Tanács Gábor polgármester elmondta, noha az iskola fenntartási és működtetési feladatait teljes mértékben a Szegedi Tankerület vette át, azonban az önkormányzat továbbra is fontosnak tartja a bordányi iskola fejlesztését. Már korábban együttgondolkodás kezdődött a Bordány Ifjúságáért Alapítvánnyal. A közös munkának köszönhetően valósulhatott meg a tankonyha, amelyet a tanévnyitón is megcsodálhattak a gyerekek. A belső terek, így a folyosók és tantermek felújítása mellett talán a legsürgetőbb probléma az udvar portalanítása, komfortosítása. Az udvar rendbetételével kapcsolatosan korábban már a tankerület vezetője is pozitívan nyilatkozott, azaz egy mintaértékű összefogással megkezdődhet a munka.
A tervek elkészíttetésének költségét az önkormányzat vállalta magára, az alapítványhoz befolyó támogatások, báli bevételek, és a szülői 1%-os adófelajánlások így teljes mértékben az udvar kialakítására fordíthatók. Minden bizonnyal szükség lesz további források bevonására is.
A polgármester az iskolaudvar terveivel kapcsolatosan szeretné folyamatosan kikérni a gyermek tanácsadó testület, a diákönkormányzat és az ifjúsági önkormányzat, valamint a szülők véleményét is.
Az első nagy mustra azonban a Kecskeversenyen lesz, ahol a gyerekek, a pedagógusok, és a szülők is véleményezhetik majd a látványterveket. Ezen vélemények és ötletek felhasználásával készülhet el a következő munkaanyag, amelyet már az előbb említett szervezetek hozzájárulásával véglegesítenek. A kiviteli tervek elkészítését követően kezdődhet meg a tudatos udvarfejlesztés, amelynek eredményeképpen, ha a megfelelő forrás rendelkezésre áll, akkor egyből, ha nem akkor szakaszosan megépül, megszépül iskolánk udvara.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support