A tanfolyam keretein belül a résztvevők egy „kihalófélben” lévő szakma alapjait sajátíthatják el. A fast fashion korában gyakran lecserélődő ruhatár a jellemző. Egy szezon alatt az olcsó dömping ruhák választékából vagy a secondhand boltok zsúfolásig tömött, ömlesztett, alacsony minőségben kivitelezett, minőségen aluli alapanyagokból készült ruhadarabokból állnak. A rohanó világunkban egyszerűbb és gyorsabb elmenni és megvenni egy kész ruhát, mint megvarrni. Feledésbe merült ez a szakma, illetve, hogy egy nő otthon kisebb javításokat el tudjon végezni. A tanfolyam során fontos szempont az újrahasznosítás. Nem kell azonnal megválni egy ruhadarabtól, mert egy pici lyuk lett rajta, vagy tönkrement a cipzár, leesett egy gomb. Tudatosabb gondolkodásra, környezetkímélő megoldásokra, alkotásra ösztönzés a fő irány.
Olyan problémákra kapnak a résztvevők segítséget, iránymutatást, amely egy háztartásban előfordulnak és a könnyen megoldható. A tanfolyam során a résztvevők megismerkednek a különféle varrógép típusokkal, a gép kezelésével, a varráshoz szükséges eszközökkel.
A havonta egyszer megvalósuló foglalkozásokat Kálmán Kamilla mester női szabó vezeti. Az első foglalkozás február 1-én szombaton lesz 14 órától a Faluházban. Jelentkezni személyesen a Faluház információs pultjánál illetve telefonon a +3662/588-516 vagy a +3630/965-0771-es telefonszámon lehet.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support