Intézményünk hagyományaihoz tartozik már évek óta az adventi adománygyűjtés, de ez a vírushelyzet kezdeti idején sajnos akadályba ütközött. Ebben az évben azonban ismét sor kerülhetett rá.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy látóterünkben egyre kevesebb olyan család van, akiknek szüksége lehet a segítségre. Ebben az évben különösen nehéz volt a kommunikációja ennek a családok felé, de fontos volt számunkra, hogy mivel helyi „gyűjtésről” van szó, elsősorban a jelenleg vagy korábban intézményünkbe járó gyermekeket ajándékozzunk meg. Sok szép ruha, játék, mesekönyv, némi élelmiszer továbbá Szűcs Gábor és családja jóvoltából 15 zsák burgonya felajánlás érkezett, melyet öt családnak volt lehetőségünk átadni, akiknek köszönjük bizalmát!

Természetesen vannak olyan felajánlások, melyeknek nem lett helyi szinten tulajdonosa.  A plüssöket a Szegedi Gyermekklinika Gyermeksebészeti Osztálya számára fogjuk majd átadni, míg a gyermek és felnőtt ruhákat a Gyermekek és Családok Átmeneti Otthona fogadja majd, illetve kislány baba- és csecsemőruhákat Kenyába fognak majd elvinni márciusban. Köszönjük szépen a felajánlásokat, melyek nélkül ez a kezdeményezés nem valósulhatott volna meg.

Boldog Új Évet Kíván Mindenkinek az Apraja-Falva Óvoda és Bölcsőde Nevelőtestülete!

 Tóth Leila óvodapedagógus

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support