Nagyközségünk képviselő-testülete december 21-én tartotta soros, idei utolsó ülését a faluház dísztermében. Tanács Gábor polgármester hat napirendi pont megtárgyalására hívta össze a képviselőket. A képviselő-testületi ülés előtt mindhárom önkormányzati bizottság is ülésezett.

Elsőként a két képviselő testületi ülés közötti fontosabb eseményekről, polgármesteri döntésekről számolt be a településvezető, valamint tájékoztatta a képviselőket a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat bizottságainak döntéseiről. A második napirendi pontban külterületi településrészek belterületbe vonásáról d

A harmadik napirendi pont az óvodai nevelői státusz változásával kapcsolatos döntés meghozatala címet viselte. 2024. január 01-től a jogszabályi változás okán az óvoda és bölcsődében az intézményvezetői megbízás ellátása a kinevezés szerinti munkakör mellett vezető beosztásra történő megbízással történik. A beosztása, többcélú köznevelési intézmény vezetőjeként főigazgatóra változik. A képviselő-testületnek ezt a Státusztörvény miatti módosítást kellett elfogadnia..

A képviselők döntöttek a jövő évi közfoglalkoztatási terv jóváhagyásáról. A negyedik napirendben tárgyalt előterjesztés alapján a képviselők támogatták a belterületi és külterületi utak karbantartása startmunkára ráépülő mintaprogram folytatását, 12 hó időtartamra 5 fő foglalkoztatása valósul így meg.

Az ötödik napirendben a képviselő-testület 2024. évi ülés-, munka és rendezvényterve került terítékre, amit előzetesen mindhárom bizottság is tárgyalt és elfogadott, és a képviselők is egyhangúan fogadtak el.

Interpellációk, kérdések nem érkeztek, viszont egyebek napirendi pontban tovább két előterjesztést tárgyaltak. A képviselő-testület hozzájárult a Településrendezési terv módosításához. A 074/53 és 074/54 helyrajzi számú ingatlanok (a hatályos szabályozási terven 074/3 és 074/24) általános mezőgazdaságiból (Má) kereskedelmi-szolgáltató (Gksz) területbe, továbbá a belterületi 45 helyrajzi számú ingatlan gazdasági erdőből (Eg) falusias lakóterületbe (Lf) sorolását támogatták, mivel a tervezett célokra a település már beépítésre kijelölt területén belül nincs megfelelő terület. Lakóterület fejlesztés céljából kiemelt fejlesztési területté nyilvánították a Bartók Béla utca-Benke Gedeon utca-belterülethatár-47/2 helyrajzi számú út által határolt tömböt, valamint gazdaságfejlesztési célból kiemelt fejlesztési területté nyilvánította a Béke dűlő egy lehatárolt területét. 

Kiválasztásra került a belterületi utak felújítására bekért árajánlatok közül a legkedvezőbb ajánlatot tevő vállalkozó. A tizenegy ajánlatkérésre határidőig négy érvényes ajánlat érkezett be. Az ajánlatok közül a legkedvezőbbet a Harmath és Társai Kft. adta, akik negyvenegymillió hétszázhetvenkilenc ezer forintért vállalták  munkát. Jövő tavasszal így megindulhat a Benke Gedeon utca a Pékség és a Rákóczi utca kereszteződéséig tartó szakaszának valamint a Rákóczi és a Dudás utcák a Honvéd utca és Benke Gedeon utca közötti szakaszainak felújítása.

A most elfogadott ülés-, munka és rendezvényterv alapján legközelebb 2024. február 15-én, csütörtökön lesz képviselő-testületi ülés ahol a legfontosabb napirend minden bizonnyal a jövő évre vonatkozó költségvetési rendelet megalkotásáról szól majd.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support