Az UNICEF Magyarországi Szervezetétől 21 jegyet kaptak ingyenesen a bordányiak a most zajló 17. FINA Világbajnokságra. Gyerekek utaztak a fővárosba szurkolni.

Bordány nagyközség tavaly szeptemberben vehette át az UNICEF gyermekbarát település díját. Ennek a díjnak is köszönhetőek az ingyen jegyek. Az önkormányzati busszal a fővárosba utazó kis delegációban olyan fiatalok kaptak helyet, akik többek között kitűnő sport vagy tanulmányi eredménnyel zárták a tanévet. Közülük az idén hatan vehették át a tanévzárón a „Jó tanuló, jó sportoló” díjat. A csapatot Lajkó Bálint ifjúsági polgármester, Sólyáné Sárközi Ágnes pedagógus, az Egérház Alapítvány kuratóriumi elnöke és Masir Norbert ifjúsági referens kísérték el a Duna Arénában ma zajló programokra. A delegációt az aréna bejáratánál Dr. Tausz Katalin az UNICEF Magyarország gyermekjogi igazgatója fogadta.

Már maga a versenyt befogadó épület is megér egy látogatást, hiszen Budapest legújabb látványossága a Duna Aréna a 2017-es FINA Világbajnokság fő helyszíne és ékköve. Az úszó és vizes sportok világszínvonalú komplexumának – két olimpiai méretű medencéje van. A bordányi gyerekek viszont olyan szerencsés helyzetbe kerültek, hogy számos úszó versenyt is végig szurkolhattak, hiszen ma selejtezők, elődöntők és döntők is zajlanak a medencékben. Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Sztankovics Anna és Balogh Ádám mai úszását a helyszínen izgulhatták végig a bordányiak, folyamatosan lelkesítve kiváló úszóinkat, akik példaképei lehetnek a felnövekvő generációnak.

A bordányi gyerekekkel az M1 is interjút készített, ma az M1 hatórási híradójában nézhetjük meg őket!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support