Október 17-én első alkalommal új, fix helyen rendezték meg a Finom Placcot Budapesten. A rendezvény új helyszíne az EllátóKert lett. A Finom Placc kezdeményezés két éve indult Budapesten, célja, hogy lehetőséget biztosítson a vidéki termelők, helyi élelmiszer-előállítók és a budapesti vásárlók hangulatos találkozására. A mostani Placcnak egy különleges küldetése is volt: tizenhét olyan új kiállító érkezett, akik társadalmi vállalkozásként, a vidéki munkahelyteremtés céljából indították el élelmiszeripari vállalkozásukat.
A Finom Placc korábbi kiállítói is csatasorba álltak és finomságokkal várták a minőségi hazai termékekre éhező közönséget. Pékáruk, füstölt húsok, különleges sajtok, mézek, szörpök, lekvárok, csokoládék, szárított zöldségek, aszalt gyümölcsök, különleges konyhai kiegészítők, tészták, csatnik, illatos termékek és sok-sok minden volt elérhető az ide érkező helyieknek és turistáknak egyaránt. Bordányt a Belügyminisztérium és az OFA jóvoltából a Homokhátság Szíve Szociális Szövetkezet képviselhette. Örvendetes hír, hogy a piacon a helyi alapanyagokból, mindenféle tartósítószer és adalékanyagtól mentes LEGJAVA termékeknek nagy sikere volt.
A szövetkezet munkatársai olyan a térségben megtermelt zöldségeket és gyümölcsöket dolgoznak fel, amelyek Magyarország déli, napsütötte vidékén teremtek és a homokháti gazdák gondossága tette őket ízletessé. A kézzel válogatott alapanyagokból olyan egyedi ízvilágú szószokat, krémeket, lekvárokat és chutney-eket készítenek, amelyeket büszkén tehet bárki az asztala, kiegészítve velük egy finom ebédet vagy vacsorát. Mindehhez most friss, 100%-os natúr almalevet kínáltak, amely ugyancsak magával ragadta az egészséges táplálkozás híveit!
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support