Korábban beszámoltunk róla, hogy a képviselő-testület a magas közbeszerzési ajánlatok miatt visszaadta a Területi Operatív Program keretében megnyert teljes pályázati forrást, és a Dudás utca végére megálmodott turisztikai beruházás megvalósulását új sikeres pályázathoz kötötte. A képviselők nem vállalták fel, hogy az eredetileg 100%-os támogatás mellé, a közel öt éves költségvetésben tervezett pénznek már szinte a dupláját kellene önerőként hozzátenni az egyre növekvő építési költségek, és munkadíjak miatt.
Jó hír, hogy a Területi Operatív Program ezen fejezetét időközben újra megnyitották, és lehetőség volt a pályázat benyújtására, amelyet a testület döntésének megfelelően, határidőben be is nyújtott a polgármesteri hivatal. Amennyiben maradt még annyi támogatási keret, illetve nem sok pályázat érkezett be a források felhasználására, esély van arra, hogy a sok-sok éves projekt meg tud valósulni az elkövetkező időszakban. Tanács Gábor polgármester elmondta, hogy az elfogadott gazdasági program stratégiai irányai között is kiemelt helyen szerepel a turizmusfejlesztés. Az “Érdekes település – turizmusfejlesztés” címet viselő fejezetben az úgynevezett ősfalut a szakemberek a település szempontjából stratégiai jelentőségű, kulcsfontosságú flagship beruházásként említik. Létrehozását követően Bordánynak erre építve egy piacon jól megkülönböztethető, sokoldalú turisztikai termékcsomag állhat rendelkezésére. Amennyiben a beruházást sikerül teljes egészében Európai Uniós forrásból megvalósítani, az mindenképpen egy sikertörténete lehet falunknak.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support