Kedves bordányi lakosok!

Mint arról több fórumon is értesültek, az országunkat is veszélyeztető korona vírus miatt a püspöki kar rendelkezéseket hozott a templomi szertartásokkal kapcsolatban. Ezek szerint 2020. március 22-től, Nagyböjt 4. vasárnapjától a rendelkezés visszavonásáig a nyilvános liturgiákat (szentmisék, szentségek kiszolgáltatása) közös imádkozásokat (keresztutak, litániák, rózsafüzér) minden templomban felfüggesztjük. A már beíratott miseszándékok a régi rend visszaállása után kerülnek bemutatásra, erről időben tájékoztatást adunk. Templomunk napközben látogatható, hogy a kialakult helyzetben is a lelki feltöltődés és imádság helye lehessen.

A rendelkezések értelmében minden szertartás szünetel, kivéve a temetési szertartást, amelyet csak gyászmise nélkül lehet megtartani. A Húsvét ünnepének időpontja a járványhelyzet idején sem változik és nem ismert a rendelkezések visszavonásának ideje, ezért a húsvéti ünnepekről jelenleg még nem tudok pontos tájékoztatást adni. Kérem, hogy mindenki figyelje az egyházközség és a község híreit és internetes oldalait. Remélem, hogy az elsőáldozás (május 31.) és a bérmálás időpontja (május 10.) nem tolódik el. Kérem, hogy a vasárnapi Szentmisét mindenki otthonában, tevékenyen bekapcsolódva a televízió vagy rádióközvetítésbe imádkozza végig, töltsön kellő időt imádsággal egyénileg vagy a családban. Kérem Önöket, hogy a 7 órai harangszó megkondulásakor az Úrangyala imádság mellé imádkozzunk egy Miatyánkot és egy Üdvözlégyet az egészségügyben, az állam-és település igazgatásban, a kereskedelemben és a rendészetben dolgozókért! Sokat segítenek rajtunk, támogassuk mi is munkájukat imádságunkkal!

Az ismert elérhetőségen (+36/20/823-2502) továbbra is megtalálható vagyok, keressenek bizalommal! Bízom abban, hogy mihamarabb személyesen is együtt ünnepelhetjük a szentmiséket. Addig is kívánom mindannyiuk életére Isten áldását, jó egészséget, sok-sok türelmet, elfogadást. 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Zoltán atya

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support