Bordányban a szociálisan hátrányos helyzetű családok minden évben karácsony előtt kapnak csomagot, amelyekben általában alapvető élelmiszereket csomagolnak az önkormányzat munkatársai. Az idei évben  a vírus helyzetre való tekintettel nem érkezik önkormányzati csomag a családokhoz, viszont minden család, aki az elmúlt évben valamilyen szociális támogatásban részesül, egy havi plusz juttatást kap a képviselő testület döntése alapján. Összesen közel százötven család kap ilyen módon segítséget még a karácsonyi ünnepek előtt.

A lakhatási támogatásban vagy gyermekvédelmi támogatásban részesülők automatikusan megkapják ezt a támogatást, az egyéb juttatásokban részesülők pedig rászorultsági alapon, az élethelyzetüktől függően kapnak élelmiszer vagy gyógyszer vásárlási utalványt az elkövetkező napokban. Tanács Gábor polgármester elmondta:

“Az állami támogatásnak köszönhetően és a településüzemeltetésben dolgozóknak hála a térítésmentes tűzifa nagy részének kiszállítására is sor kerül még Szenteste előtt. További jó hír, hogy a Bordányban élők nagylelkű adományainak illetve a helyi Karitász csoport önzetlen munkájának köszönhetően hagyományos módon a csoporttagok élelmiszer adományokat is eljuttatnak a legrászorultabbaknak.”

A településvezető elmondta, hogy a járványhelyzet miatt az idén elmaradt számos olyan kezdeményezés, mint például a lakossági és civil összefogással szervezett cipősdoboz akció, vagy az óvoda által minden évben megrendezett játékgyűjtő akció, amelyek az elmúlt években nagyon-nagy sikerrel zajlottak, de a jövő évben – ha erre már lehetőség lesz – ezeket akár úgy is meg lehet majd szervezni, hogy nem kapcsolódnak ünnephez. A segítség mindig jól jön.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support