Szeptember 11-én, szombaton igazi családi nap várta településünk lakóit, hiszen ezen a napon rendezték meg a Legjava Helyi Ízek Fesztiválját, a Kecskeversenyt és a tavaly elmaradt falunapot is. A versengés délelőtt 9 órakor vette kezdetét, melyen összegyűlt a község apraja-nagyja. Több mint 15 csapat főzött jó hangulatban a fesztiválon. Ezek között voltak az iskolai osztályközösségek tagjai (osztályok, pedagógusok és szülők), a helyi egyesületek, az önkormányzat intézményeinek dolgozói és a testvértelepülések meghívottjai is. A rendezvényen már megszokott módon 3 kategóriában mérkőzhettek meg a gasztronómia szerelmesei. Bográcsos ételek, grillen és tárcsán sültek kategóriában mérték össze főzőtudományukat a nevezett csapatok. A zsűri tagjai Tóth Mihály, a szegedi Szent István Étterem és Borozó mesterszakácsa, Arany János a Délmagyarország újságírója valamint Gábor Zalán a Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat képviselője voltak. Bográcsos kategóriában első helyen a Nefelejcs Nyugdíjas Klub, második helyen az általános iskola 3. osztályosainak csapata, míg a harmadik helyen az MTTSZ Lövészklub csapata végzett. A grillen és tárcsán sült ételek kategóriában szoros versenyben a 6.b osztály állhatott a dobogó legfelső fokára, őket pedig a 7.b osztály csapata követte. Grill kategóriában a Legjava különdíját vehetett át ugyancsak a 6.b osztály, míg a Bográcsos kategóriában a legkülönlegesebb étel különdíját a 7.a osztály csapata vihette haza.
Ezen a napon Osztályharcot is hirdettek a szervezők. Az Ádám Jenő Általános Iskola növendékei és a diákok szülei csaptak össze a nap folyamán. Volt, aki a kecskefejésben, káposztadobásban vagy éppen káposztacipelésben volt a legjobb, de beleszámított a végeredménybe az ezen a napon megrendezett főzőverseny eredménye is. Extra pontokat szerezhettek még az osztályok a fém-kecske akadályversenyen, a kecske totóban, az aszfaltrajzversenyen és a kecsketejivó versenyen is. A nap legjobban várt versenyszáma a kecskefutam volt, melynek idén kiemelten fontos szerep jutott. A kialakult pontegyezések miatt egy második futamra is sor került, mely véglegesen eldöntötte a díjak sorsát. Az alsósoknál az első helyet a 4. osztály szerezte meg, melyet a szervezők vadasparki kirándulással jutalmaztak. A 7.a osztály lett a felsősök közül a legjobb csapat, ők ugyancsak vadasparki belépőkkel lettek gazdagabbak. A második helyet szerzők 20 ezer-, míg a harmadik helyen végzők 10 ezer forinttal gazdagodtak mindkét kategóriában. Második lett az alsósoknál a 1. osztály, a felsősöknél pedig a 8. osztály. A harmadik helyet az alsósoknál a 2., a felsősöknél pedig a 5. osztály szerezte meg. Gratulálunk minden csapatnak!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support