2015. november 13-án, pénteken 13 órától 17 óráig a TÁMOP 6.1.5-14-2015-0004 azonosító számú pályázat társadalmi együttműködést elősegítő egészségmegőrző családi nap C. 3.4.2.1. „Társadalmi együttműködést elősegítő családi napok, közösségi programok – A települési közösségi összetartást erősítő programok” keretében Egészségnapra várunk mindenkit a Faluházba. Fél 2-től a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezetének és Ifjúsági Szervezetének közreműködésével Elsősegély-bemutatót láthatnak az érdeklődők, ahol megismerhetik az elsősegélynyújtás alapvető ismereteit, megtanulva a vérzéscsillapítást és a sebkötözést, a stabil oldalfektetést, az eszméletét vesztő embernek való segítségnyújtás teendőit is. Ezután előadásokat hallhatnak dohányzás, drogprevenció és higiénia témakörben, valamint az egészséges életmódról, az egészséges táplálkozásról és az egészséges családi környezetről. Közös biciklizésre várnak mindenkitfél 4-től, amikor is Bordány belterületén lehet kerekezni pár kilométert, ezt követően kerül sor a már meghirdetett rajzpályázat – óvodás és alsó tagozatos általános iskolás gyerekeknek szóló verseny – eredményhirdetésére. A fél 5-kor kezdődő karate ezen a napon nyílt edzés, ingyenesen kipróbálható lesz ez a küzdősport, várnak minden érdeklődőt kortól, nemtől függetlenül! A program teljes ideje alatt ingyenes vérnyomás-, testtömeg-és testmagasságmérés zajlik, valamint folyamatosan biztosítanak gyümölcsöt és ásványvizet.

Ugyanezen a napon 13:00-17:00 óra között véradást szervez a Magyar Vöröskereszt Bordányi Szervezete a Faluház Házasságkötő termében. Adj vért és segíts Te is! A véradáson résztvevők makói és mórahalmi fürdőbelépőt, virsli kupont és a november 28-án megrendezésre kerülő Sportbálon beválható 300 Ft értékű italkupont kapnak ajándékba. Kérjük a véradókat, hogy a személyi igazolványukat, lakcímkártyájukat és TAJ kártyájukat hozzák magukkal.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support