A tavaszi heteken a bordányi diákok ismét remekeltek, ezúttal az irodalom és a biológia küzdőterén, valamint a koncertteremben és a labdarúgópályán.

Irodalmi tudásbajnokság és pályázat

Május 20-án rendezték meg Szegeden a Városi Sportcsarnokban a Tudásbajnokság országos döntőjét, melyen. Iskolánkat Szilágyi Réka képviselte korábbi szép eredményei alapján. A Tudásbajnokságon 1-8. évfolyamig többféle tantárgyból vettek részt a versenyzők. A reggeli megnyitó után került sor a közeli általános iskolákban a versenyfeladatok megírására, amelyre 45 perc állt a gyerekek rendelkezésére. A délután során – amíg a feladatokat javították – a gyerekeknek többek között koncerttel, táncbemutatóval, kézműves foglalkozással kedveskedtek a szervezők. Az ünnepélyes eredményhirdetés után mindenki fáradtan, de büszkén indulhatott haza, hiszen egy rangos versenyen mérték össze tudásukat a megyei legjobbak. A számunkra fontos eredmény, amire büszkék vagyunk: irodalom tantárgyból Szilágyi Réka 8.b osztályos tanuló 13. helyezett lett, megelőzve ezzel több nagyvárosi diáktársát.

Az Országos Mécs László Irodalmi Társaság által meghirdetett II. ÍRÓ/DEÁK Országos irodalmi pályázat diákoknak szóló felhívására Karácsonyi Maja Fanni 8.b osztályos tanuló írásait küldtük be, melyen Maja a novelláival II. helyezést ért el.

Mindkét diák felkészítő pedagógusa Hődör Zoltánné.

További eredményeink:

Gábor Zalán (6. o.) a területi Petőfi-szavalóversenyen 2. helyezést ért el az 5-6. osztályos korosztályban, és így eljutott a megyei szavalóversenyre Szentesre.

– Heintz Petra (6.o.)  Mozaik országos irodalom versenyen 11. helyezett lett

Felkészítő tanáruk: Lippai Judit

Megyei Bendegúz Tudásbajnokság biológiából

Bendegúz Tudásbajnokság, biológia
Megyei forduló:
Márta Dániel  7.o.,  3. helyezés
Mészáros Gergő 7.o.,  6. helyezés
Paplógó Dániel  7.o.   10. helyezés

Felkészítő tanáruk: Fodorné Kálmán Szilvia

Az országos döntőben szépen helytálltak a bordányi kis focisták

10-11 éves iskolásaink focicsapata a Magyar Diáksport Szövetség által szervezett Országos Diákolimpián a legjobb húsz labdarúgócsapat országos döntőjébe jutott. A Fonyódligeten május közepén megrendezett országos döntőben az Ádám Jenő Általános Iskola 2. korosztályos csapata az előkelő 10. helyezést érte el Csongrád megye bajnokaként, egyben egyetlen résztvevő csapataként. Az országos bajnok hajdúszoboszlói csapattól szoros mérkőzésen, 3-1 arányban maradtak alul a srácaink. Szakvezető tanárok: Kiss Csaba, Retek Flórián.

A torna mérkőzéseinek eredményei, bordányi szempontból:

Csoportmérkőzések: Bordány – Hajdúszoboszló 1-3; Bordány – Csenger 3-1; Bordány – Balassagyarmat 1-0; Bordány – Nyergesújfalu: 1-3; helyosztók: Bordány – Zalaszentgrót 2-0;

Bordány – Budaőrs 0-3.

Bár nem saját színeinkben, de iskolánk hírnevét öregbítették az alábbi megmérettetéseken:

– Lippai Gergely a Szeol U12-es csapatával megnyerte a Danone Focikupa regionális döntőjét, és Budapesten folytathatják a küzdelmet az országos tornán.

– Lippai Fanni a IX. Országos Zenekari Versenyen a Király-König Zeneiskola vonószenekarával a 2. helyezést érte el.

 

Dr. Kádár Péter igazgató

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support