Idén május 20-án, szombaton a Süni csoport családi kirándulást tartott a Hermina tanyán. Az esemény reggel 9 órakor kezdődött, ahova a szervezők az óvodás gyermekeket, szüleiket és testvéreiket is szeretettel várták. Szerencsére az időjárás nekünk kedvezett, így a szabadban élvezhettük az együtt töltött időt. Volt kötélhúzás, csocsózás, tanya körül szaladgálás és a helyi kiállítás megtekintése. Az ebéd bográcsban főtt gulyásleves és házilag készült sütemények voltak, főszakács Balogh Mihály, az óvónénik, a dajka néni és a szülők jóvoltából. A Süni csoportos gyermekek egy közös mondókával köszönték meg az óvónénik és dajka néni egész éves kitartó munkáját. A családi kiránduláson mindenki nagyon jól érezte magát.

 

 

Avramucz-Maróti Katinka

 

 

 

Május 20-án reggel 9 óra körül sündisznóinvázió történt a Hermina tanyán. A támadók nagy erőkkel vették be az akkor épp őrizetlenül hagyott létesítményt. Az óvónő és dajka sünik nem csak az ovis süniket toborozták be, de a szülő és testvér süniket is. A sikeres hadmozdulatot követően, a győzelemittas sünisereg heveny szórakozásba kezdett, melynek során kötélhúzással, csocsózással és tanya körül szaladgálással fitogtatták erejüket. Az immáron jócskán éhes sünik bográcsban gulyáslevest főztek Balogh Mihály fősüniséf vezényletével, majd az otthonról hozott süteményekkel is megbirkóztak. A hadvezéri vénákkal felvértezett óvónő és dajka sünik egész éves kitartó munkáját egy közös mondókával köszönték meg az ovis sünik. Az invázió összes résztvevője nagyon jól érezte magát!

 

 

 

Avramucz Péter Mihály

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support