Könyvtárunk igyekszik lépést tartani a technikai fejlődéssel és megfelelni a kor kihívásainak. A könyvtár állománya feldolgozásra került a Corvina integrált könyvtári rendszerben, a vonalkódos kölcsönzés bevezetésével a könyvek kölcsönzése pontosan, gyorsan történik, illetve az olvasók azonosítása is a kor követelményeinek megfelelve, elektronikusan megy végbe. A 2016 őszén először tesztüzemben bevezetett integrált könyvtári rendszer használatával a célunk az, hogy egy egységes adatbázis jöjjön létre a könnyebb tájékozódás és tájékoztatás érdekében. Ez jobb eligazodást tesz lehetővé, segítve ezzel az információszerzést így az olvasók akár otthonról is megkereshetik a keresett dokumentumot. Könyvtárunk online katalógusa már otthonról is elérhető az alábbi linken:

http://corvina.sk-szeged.hu/WebPac.bordany/CorvinaWeb?action=advancedsearchpage

Sőt nem csak keresni lehet a könyvtár állományában, hanem be is lehet jelentkezni az adott olvasói fiókba, ahol nyomon követhetjük aktuális kölcsönzéseinket, meghosszabbíthatjuk lejárt könyveinket, de a könyvtárban előjegyzett dokumentumainkat is láthatjuk.

Első lépéseként a fenti webcímen be kell jelentkezni a Corvina rendszerbe. Ezt nyitólapon a Bejelentkezés ikonra kattintva lehet megtenni.

Az Olvasó vonalkódja mezőbe a BORDAN szót, valamint az olvasójegy számát egybeírva kell beütni (pl. BORDAN123). A jelszó alaphelyzetben az olvasó születési dátumának utolsó négy számjegye (hónap és nap, pl. 0131)! Végül a Belépés gombra kell kattintani!

Az Olvasói adatok ikonra kattintva lehetőség van a kikölcsönzött dokumentumok lejárati határidejének online módon való meghosszabbítására.

Könyvtárunk Használati Szabályzata értelmében a könyvek kölcsönzési határideje két alkalommal meghosszabbítható.

Nem hosszabbítható meg a kikölcsönzött példány, ha:

  • azt más olvasó előjegyeztette
  • legalább két lejárt kölcsönzési idejű könyv van az olvasónál
  • a könyvtári tagsága lejárt, vagy valamilyen okból „blokkolva” van (korábbi pénztartozás, késedelem, stb.)

Ez utóbbi két esetben lehetőség van a könyvet meghosszabbítani telefonon (62/588-516), e-mailben (konyvtar @ bordany.hu) vagy a Faluház és Könyvtár facebook közösségi oldalán (https://www.facebook.com/faluhazeskonyvtar/) küldött üzenetben.

Az rendszer Adatok menüjében láthatók az olvasó személyes adatai, itt van lehetőség e-mail cím megadására, valamint a bejelentkezéshez szükséges jelszót is itt lehet megváltoztatni.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support