Sajnálatosan tovább emelkedik a fertőzött betegek száma mind a környező országokban, mind hazánkban. Hosszú idő után most a hét elején már két bordányi család is karanténba kényszerült, mert érintkeztek olyan személyekkel, akik az új koronavírus betegségben szenvednek. Noha a vírus jelenléte közvetlenül még nem mutatható ki településünkön, a  bordányi lakosok biztonsága érdekében az önkormányzati intézményekben szigorú feltételei vannak a szolgáltatások igénybevételének. Mindenütt kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése, illetve az intézmények bejáratánál elhelyezett fertőtlenítő-állomásokon a kézfertőtlenítés. Minden intézmény rendelkezik gyors testhőmérő eszközökkel is, így ne lepődjenek meg azon, ha egy-egy intézménybe való belépés előtt ellenőrzik a testhőmérsékletet, és a lázas embereket nem engedik tovább a bejáratnál. 

Kérjük fokozottan figyeljenek a közösségi távolságtartásra, amely a fertőzés lassítására, illetve megállítására irányul: családtagjaikon kívül a többi embertársuktól mindig tartsák a legalább 1,5 -2 méteres távolságot. Kerüljék a testi érintkezést, mellőzzék a kézfogást, közös eszközök használatát!

Rendkívül fontos, hogy fertőző betegség tünetei esetén ne hagyják el az otthonaikat, ne menjenek közösségbe! A gyermekeket se engedjék el iskolába, ne vigyék bölcsődébe, óvodába, ha például lázasak, folyik az orruk, köhögnek. A betegségről telefonon haladéktalanul értesítsék a gyermekorvosukat, háziorvosukat!

A fertőzés lassítása, megállítása érdekében, ha nem szükséges, ne mozduljanak ki otthonról, ne utazzanak el távolabbi helyekre, ne vegyenek részt nagy tömegeket megmozgató, vagy zsúfolt rendezvényeken. 

Amikor csak lehet az ügyintézést ne személyesen, hanem telefonon vagy más elektronikus úton intézzék. Ha bevásárolni mennek, ha csak tehetik válasszanak csendesebb időszakot, ne a reggeli zsúfoltság idején induljanak útnak. Vigyázzanak magukra, vigyázzanak egymásra!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support