Június 02-án intézményünk szokásait ápolva gyermek-napot szerveztünk. A délelőttöt intézményvezetőnk köszöntője nyitotta meg, amikor megmutatta nekünk, hogy Veresné Margitka néni mennyi szép homokozós játékot és labdát hozott az ovisoknak és bölcsiseknek gyermeknap alkalmából, amit nagyon hálásan köszönünk neki! Ezt követően Ági néni tartott egy mókás zenés tornát és utána minden csoport elindult egy-egy állomásra. Összesen hat helyen próbálgatták ügyességüket, kreativitásukat, kitartásukat a gyerekek, melynek mindegyikénél állatokról gyűjtött érdekes információkat tudhattak meg. Volt a feladatok között kötélhúzás („Kié lesz a giliszta?”), gólyacsőr hajtogatás, állatos puzzle, „kukacgyűjtés” (zsenília drótból készültek), zsákban ugrálás („Legyél te is kenguru!”), állatos dobókocka („Utánozd az állatok mozgását!”) és egy nagy kartonra különböző állatokat is festettünk, melyek szájába kislabdákkal kellett bele találni. Az utolsó állomás minden csoportnak a csemegézés volt, ahol a dajka nénik vízzel és a szülők által hozott gyümölcsökkel kínáltak bennünket és természetesen a jól megérdemelt palacsinta is megérkezett. A bölcsődében is különböző mozgásos játékok közül választhattak a gyerekek és a nap végén minden gyermek egy-egy állatos hímzett kulcstartóval tért haza.
A fennálló helyzetből adódóan azonban az iskolásokat nem hívtuk el erre a programra, pedig ez szokott lenni az egyetlen alkalom, amikor volt óvodásaink visszalátogatnak hozzánk egy kicsit. A tanító nénivel egyeztetve az a döntés született, hogy június 11-én látogatást tesznek majd nálunk az első osztályosok és együtt töltjük a délelőttöt.
Szeretnénk köszönetet mondani minden kedves szülőnek, aki gyümölccsel, csemegével támogatta programunkat és köszönjük szépen Szabóné Gyuris Bernadettnek a Sole-Mizo Zrt. fel-ajánlásaként érkezett finom kakaót és Túró Rudit, melyet a reggeli illetve uzsonna mellé fogyasztottak el a gyerekek!

Tóth Leila és Katona Edina, óvodapedagógusok

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support