A bordányi Faluház és Könyvtárban idén is megrendezésre került az Országos Könyvtári Napok programsorozat október 5-9 között. A rendezvény hetében Könyvtárunk ingyenes beiratkozási és tagságmegújítási lehetőséget biztosított, azzal a céllal, hogy népszerűsítse és elérhetővé tegye mindenki számára az olvasást, a könyvek kölcsönzését. Hasonló megfontolásból a korábban leselejtezett illetve ajándékként kapott könyveket ingyenesen rendelkezésre bocsátottuk a lakosság részére a Faluház elé kihelyezett asztalokon. Nagy örömmel tapasztaltuk, hogy szinte teljesen elfogytak ezek a könyvek!
Október 6-án a Baba-mama Klubban Kovács–Berta Renáta pszichológus előadását hallgathatták meg az érdeklődők a kisgyermekkori nehézségek: alvás, elalvás, dackorszak, elválás – elengedés témákban, valamint a témához kapcsolódó könyvekből is válogathattak.
„Könyvtárak a személyes kapcsolatokért” tematika mentén szintén október 6-án Vig Balázs meseíró látogatott el Könyvtárunkba, ahol az Ádám Jenő Általános Iskola 2. és 3. osztályos tanulóinak interaktív foglalkozás keretében népszerűsítette könyveit és az olvasást. Az előadás a gyerekek körében nagy sikert aratott, az esemény utáni napokban az író szinte összes könyvét kikölcsönözték a gyerekek.
Október 7-én kézműves gyerekfoglalkozás keretében préselt falevelekből különböző állatos képeket készíthettek a kicsik és nagyok. A foglalkozás célja a személyes kapcsolatok megerősítése, valamint a rendezvény „Egyensúlyban a természettel” témakörében való részvétel.
Ennek apropóján Őszi Alkotó Pályázatot is hirdettünk, melyre falevelekből készült állatos alkotásokat vártunk. A pályázat október 22-én zárult, igazán ötletes és kreatív pályamunkák születtek, melyeket ezúton is köszönünk!
Az alkotásokat kiállítjuk a Könyvtárban, melyet október-november folyamán meg lehet nézni. A 36 pályamunkából az alábbi három szerencsés nyertest sorsoltuk ki: Dániel Panka, Széchényi Zita és Szilágyi Ákos. Nyereményeiket nyitvatartási időben átvehetik a Faluházban november 5-től. Gratulálunk a nyerteseknek!
A hetet Könyves Szombattal zártuk. Október 9-én délelőtt a könyvtárba látogatók mesevetítésen vehettek részt illetve igénybe vehették a könyvtár összes szolgáltatását.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support