Bordány Nagyközség Önkormányzata az Ádám Jenő Általános Iskolával közösen emlékezik meg az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről, hőseiről.
Október 22-én délelőtt 10 órától a bordányi Faluház színháztermében emlékműsorral készülnek az iskola 7. évfolyamos tanulói. A színpadon megelevenednek majd az 56-os események. Az iskolások műsorát követően az ünneplő tömeg a Honvéd utcába vonul, ahol az iskolánál álló Pesti srác szobránál az iskola nevében Ocskó Zoltán igazgató és Kálmán László igazgatóhelyettes, az önkormányzat nevében Tanács Gábor polgármester és Kiss-Patik Péter alpolgármester, illetve a Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat nevében Lehel Máté és Gábor Zalán Sándor ifjúsági képviselők helyezik el a megemlékezés koszorúit. A Pesti srác szobor Juha Richárd Attila szobrász alkotása, melyet 2017-ben avattak a nagyközségben és azóta minden évben itt rójuk le tiszteletünket az ’56-os szabadságharc hősei előtt.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support