Önkormányzatunk, az Emberi Erőforrások Minisztériuma – az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő lebonyolításával – és a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. jóvoltából, idén augusztustól 12 TérZene koncert valósulhatott meg egy sikeres pályázatának és Kálmán Kamilla szervező munkájának köszönhetően nagyközségünkben.
Mint arról korábban is beszámoltunk augusztus 20-án a Szent István Király templomban vette kezdetét a “TérZene programok Bordányban”, ahol Elekné Sándor Szilvia, Marta Mastullo, Bálint Ilona, Frank Martin és Gábor Tamás Ünnepi hangversenyét hallhatták.
Augusztus 24-én Bitó János (harmónika) és Thorpe Gáspár Miklós (gitár) jazz zenével várta a Faluház parkjába látogató résztvevőket és családokat.
Kihelyezett énekóra keretében, szeptember 3-án az iskolában a Rézhúros Banda népzenét játszott a Kárpát medencéből. Az együttes szeptember 24-én Dióverés alkalmából fellépett az óvodában is.
A Szent István téren szeptember 8-án a Kalungu Ütőegyüttes színesítette a koncert kínálatot.
A Családi Kisfesztivál alkalmával, szeptember 11-én a Park tér nagyszínpadán Bata Krisztina Operett gyöngyszemek előadásával indult a délutáni program. Nagy sikerére való tekintettel október 19-én településünk idősek napi köszöntő műsorára is elhívták a csodálatos hangú énekesnőt és csapatát.
Szeptember 15-én Pál Olivér és Baranyi Szabolcs csellóval érkeztek a Szent István térre. Szeptember 22-én a besnyői Szironta Együttes harangkoncertjében különleges amerikai hangszerek – handbellek – szólaltak meg.
Szeptember 30-án az Apraja-Falva Óvoda és Bölcsődében a népmese napja alkalmából a Zöldellők Trió műsorát tekinthették meg az érdeklődők az udvaron. A trió népzenét játszik félig elektronikus, félig akusztikus formában. Többek között olyan klasszikus dalok hangzottak el, mint a Kis kece lányom vagy a Tavaszi szél vizet áraszt.
Október 1-jén a jazz műfajban igencsak jártas produkciót láthattak a bordányi diákok, pedagógusok és érdeklődők a Haraszti Ádám Projektnek köszönhetően. A zenéjüket a jazz, soul és a hip-hop műfajok jellemzik leginkább.
Az Apraja-Falva Óvoda és Bölcsőde Tökfesztivál rendezvényén a Vígh Project közel egy órás koncerttel szórakoztatta a rendezvényre ellátogató családokat.
A TérZene koncertek az adventi vasárnapokon folytatódnak. November 28-án a Kalungu Ütőegyüttes Tűzzsonglőrökkel fog érkezni, december 5-én a Haraszti Ádám Projekt fogja szórakoztatni a Park térre kilátogató családokat az adventi forgatagban. A harmadik és negyedik vasárnap fellépői jelenleg szervezés alatt állnak. Bízunk benne, hogy a koncertekkel színesebbé tettük a hétköznapokat és az ünnepeket is. 2022-ben a pályázatnak köszönhetően további 14 koncert kerül megrendezésre.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support