Az önkormányzat az idén is felmérte a lakosság véleményét a buszközlekedéssel kapcsolatosan. A válaszadók többsége elégedett a szolgáltatással, de két témában az elégedetlenek száma került többségbe. Szerencsére sok jobbító szándékú vélemény is érkezett, így megoldhatónak tűnik a problémák zöme.

A kitöltött online kérdőívek összesítését mind a képviselő-testület tagjai, mind a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Dél-alföldi Közlekedésszervező Iroda is megkapják. Utóbbi szervezet a hónap elejére hívta össze menetrendi egyeztetésre az önkormányzatokat többek között annak érdekében, hogy összegyűjtse a módosítást igénylő javaslatokat, észrevételeket a vasúti és autóbusz menetrenddel kapcsolatban. Az önkormányzat minden évben online kérdőíves felmérés formájában kéri a lakossági javaslatokat, észrevételeket annak érdekében, hogy minél nagyobb mértékben tudják képviselni az itt élők érdekeit.

Az idén összesen harmincan válaszoltak a kérdésekre. A legnagyobb érdeklődés és így egyben a legtöbb reakció a menetrend szerinti járatok gyakoriságával, a megállóhelyekkel, továbbá az utazási kényelemmel, a buszok tisztaságával kapcsolatban volt tapasztalható.  Mindkét esetben többen voltak az elégedetlenek a válaszadók többsége e két témában fogalmazott meg véleményt.

A legtöbb bosszúságot a reggeli és délutáni buszok zsúfoltsága okozza, ezek miatt érzik magukat a legkényelmetlenebbül az utasok.

Érkeztek panaszok a buszok tisztaságával kapcsolatban is, de sok esetben ez a probléma az öreg buszok elhasználtságával kapcsolatos.

A buszsofőrök udvariassága, segítőkészsége a többség számára elfogadható. Az átszállási lehetőségekkel is az utazó-válaszadók nagy része elégedett. Az utaskiszolgálás, az információadás is pozitív visszajelzéseket kapott.

Körülbelül a válaszadók fele javasolna változtatásokat a menetrendben, a legtöbben a Bordány-Szeged-Bordány vonalra való módosításokat fogalmaztak meg, ami azért természetesen, hiszen a munkába és iskolába járáshoz ezt a szakaszt használják a legtöbben. Főleg a legzsúfoltabb reggeli járatok tekintetében érkeztek menetidő változtatást javasló észrevételek.

A felmérés összegzését Ön is végig olvashatja, és ha az idei felmérésről lemaradt, az esetleges további javaslatokat közvetlenül a szolgáltató felé is megteheti.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support