Legtöbbünk szeret kirándulni, és milyen jól hangzik, ha egyik éjjel még a spanyolországi Caravaca de la Cruzban, a másikon pedig már a finnországi Lapuában alszunk. Ha a BordányHostelben veszünk ki egy szobát, alhatunk akár a Győr-Moson-Sopron megyei Börcsben, vagy a portugál fővárosról elnevezett Lisszabonban is. De esélyes lehet még a spanyol Zaragoza, a vajdasági Csóka vagy a romániai Detta is, ez a mi választásunk.

Folyamatosan beszámolunk a bordányi közösségi szálláshely fejlesztéséről, ahol most egy újabb állomáson vannak túl,  szobák festése is megvalósult. A település központjában működő hostelben nem csak a régi falszínek tűntek el, de folyamatosan változik sok minden más. Így történt meg az is, hogy minden szobát elneveztek, méghozzá olyan településekről, akiknek fiataljaink az elmúlt évek során sokat köszönhetnek. Tudni kell azt, hogy ezekről a névadó településekről minden bizonnyal jártak már nálunk fiatalok, akik vagy ifjúsági csereprogramokon, vagy önkéntes program keretében osztották meg az itt működő ifjúsági szervezetekkel a tudásukat. Ha Bordányban, a szálláshelyen aludtak, talán éppen abban a szobában, amelyik most a szülő városuk nevét viseli. 

Az is biztosra vehető, hogy a bordányi fiatalok is jártak már az adott városokban Különböző csereprogramokon, látóutakon jó megoldásokat, gyakorlatokat látva ismerhették meg az ott folyó munkát, barátságok köttettek, újabb együttműködések születtek. 

A szobák tehát ezekről a bordányiak számára emlékezetes városokról kapták a nevüket, tisztelegve az önzetlen segítség, a baráti együttműködések és közös programok emlékének.

A szálláshely felújítása az Európai Unió LEADER programjának támogatásával valósulhat meg.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support