1952-ben, 70 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit az első óvoda Bordányban. A gyermeklétszám növekedésével szükségessé vált a bővítés. 1987-ben, 35 évvel ezelőtt átadásra került a 600 m2-es, 100 férőhelyes óvoda, melynek építése hatalmas társadalmi összefogással valósult meg. A vendégek között voltak az első óvodások: Illés Mária és Molnár Zoltánné, az első dajka nénik Gyuris Ernőné Ocskó Erzsébet és Szabó Ferencné és több nyugdíjas dolgozó is. Az intézmény azóta is folyamatosan bővül hála Balogh Ferenc korábbi és Tanács Gábor jelenlegi polgármestereknek és a velük dolgozó képviselő testület tagjainak. 2010-ben új bölcsődei szárnnyal bővült az intézmény, 2019-ben két új csoportszoba épült a meglévőkhöz, a konyha pedig teljes felújításon esett át. 2020-ban felújították a régi mosdókat, az idei évben pedig megújultak a régi csoportszobák és több helyiség az épületben.

A kétszeres jubileumi ünnepséget a Katica csoport néptánc műsora nyitotta meg, majd köszöntötte a jelenlévőket Mihálffy Béla országgyűlési képviselő, Tanács Gábor polgármester és Lázárné Borbola Márta intézményvezető. Az ünnepséggel egy időben Mihály napi vásárt tartottak az óvoda udvarán. Volt nyuszi simogató, zsákbamacska, kézműves tevékenységek, népi játékok, szőlőszüretelés, kukoricamorzsolás, csutkababa készítés. Bemutatkoztak a bordányi Legjava termékek is a standokon, ahol kóstolóval várták az érdeklődőket. A bölcsőde udvarába került a büfé, ahol kaláccsal, pogácsával, zsíros kenyérrel kínálták a vendégeket, és itt szeletelték fel az ünnepi tortákat is.

Az óvoda kiállítással is készült, ahol fotókon lehetett végig követni az 1987-ben épülő intézmény alakulását, bővülését, egészen napjainkig.

Az este a Rézhúros Banda koncertjével zárult.

Az eseményen készült fotók közösségi oldalunkon nézegethetők meg.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support