Az Aggteleki Nemzeti Park szomszédságából, a kétszáz fős kistelepülésről Trizsről érkeztek vendégek településünkre. A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, a Putnoki járásban található falu nem csak a rajta átfolyó Csörgős patakról vagy a falu gyönyörű református templomáról híres, hanem az itt készülő trizsi szörpök és lekvárok is öregbítik a község jó hírét. A helyben készülő Trizsi Ízek termékei az Aggteleki Nemzeti Park szomszédságában termett és begyűjtött gyümölcsökből és gyógynövényekből, illetve térségi termelőktől vásárolt alapanyagokból készülnek.

A vendégek Gubik Marianna, a  Homokhátság Szíve Zöldség – és Gyümölcsfeldolgozó Start Szociális Szövetkezet elnök igazgatója meghívásának eleget téve látogattak el hozzánk. A Trizsi Ízek Start Szociális Szövetkezet küldöttsége és Mácsi Istvánné polgármester asszony elsőként a bordányi szövetkezet szegedi boltjában néztek szét, ahol többek között a trizsi termékek is kaphatóak. Ezt követően érkeztek a településre, ahol Tanács Gábor polgármester kalauzolta őket, és mutatta be nagyközségünket: a közös ebédet követően a polgármesteri hivatal mellett a Bordány Hostelt valamint a faluház és könyvtárt tekintették meg. A rendezvényteremben összejövetelt tartó mozgáskorlátozottak egyesületének bordányi csoportjához is benéztek, és a Bordányi Ifjúsági Információs Pontot is körbejárták vendégeink.

A két szövetkezet a jövőbeni együttműködésekről egyeztetett. Egyik célként például megfogalmazódott, hogy a Legjava termékek bekerülhetnének a trizsi szövetkezet az aggteleki turisztikai régióban található kisboltjába is.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support