Nagyközségünk képviselő-testülete legutóbbi rendkívüli ülésén döntött arról, hogy a Püspök úr által augusztus elsejétől tőlünk elhelyezett plébános munkáját “Bordány községért” emlékéremmel ismeri el.

Tanács Gábor polgármester előterjesztésében többek között leírta, hogy dr. Janes Zoltán atya kilenc éve szolgát településünkön és ez idő alatt a helyi hitélet növeléséhez, megerősödéséhez nagyban hozzájárult az atya mindennapi munkája. Az elmúlt kilenc év alatt megszépült templomunk külső része, megújult a plébánia épülete. A településünkre Győrből hozott orgona felújításával és beszerelésével egy teljesen új élményben lehet része mindazoknak, akik ellátogatnak templomunkba. A Képviselő-testület eltérve a hagyományoktól és a rendeletben megfogalmazottaktól döntött a díjazásról. Elismerve dr. Janes Zoltán munkáját és törekvéseit számára, mint a helyi civil szféra elismert képviselőjének a település fejlődése érdekében végzett kiemelkedő közéleti tevékenysége elismeréseként a „Bordány községért” emlékérem kitüntetést adományozott. A díjat Tanács Gábor polgármester a templomban, a plébános úr búcsúmiséjét követően adta át a hívek előtt július 30-án.

Köszönjük a fotót Bálintné Gyuris Ágnesnek!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support