A Dél-alföldi Ifjúsági Szövetség és a szabadkai székhelyű Etnolife Egyesület (Udruženje “Etnolife” Subotica) együttműködésében hónapokon keresztül zajlott egy határon átnyúló projekt, amely a “Fiatalok követik a hagyományokat” címet viselte.

A számos programot felvonultató közös munka eredményeit is bemutatják majd azon a záróeseményen, amelyet Bordányban rendeznek meg augusztus 29-én, kedden.

A hivatalos projektzáró 10 órától kezdődik, és a faluház rendezvénytermében zajlik. Az eseményen a projektben dolgozók mellett szakemberek és természetesen a téma iránt érdeklődők – helyből és a határon túlról érkezvén –  is részt vesznek majd.

Dr. Juhász Anikó elnök (Dél-alföldi Ifjúsági Szövetség) megnyitóját és Hulló István (Szabadkai Etnolife Egyesület) köszöntőjét követően szakmai előadások következnek.

Elsőként Szerb-Magyar együttműködés Mórahalmon címmel Pancza-Kovács Eszter a Móra-Tourist Nonprofit Kft. projektmenedzsere tart majd előadást. Őt Vajda Árpád a Csongrád-Csanád Vármegyei Bűnmegelőzési Tanács titkára követi. Előadásának címe: Katalizátorok- ifjúság, mint erőforrás. A Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat polgármestere és alpolgármestere is előadók a zárókonferencián. Vida Patrícia A fiatalok és a hagyományok Bordányban címmel, míg Lehel Máté Az ifjúsági önkormányzat bemutatása, szerepe a település életében címmel ad majd elő. 

A Régészeti Parkok értékközvetítő szerepe – különös tekintettel a Bordányi Szarmata Régészeti Park munkásságára a címe Vasuth Kata Virág projektmenedzser előadásának. Ő a bordányi Szarmata Régészeti Park munkatársa. A Homokhátság Szíve Szociális Szövetkezet értékteremtő tevékenységéről pedig a szövetkezet ügyvezető igazgatója Gubik Marianna beszél majd, ami azért is lesz érdekes, mert az állófogadáson is kóstolhatók lesznek a helyi termékek.

Bemutatásra kerül a délelőtt folyamán a projektről készült rövidfilm béta verziója (a végleges anyagban már a konferencia is szerepelni fog), majd a Duhaj együttes műsora következik. A programot állófogadás zárja. Ezt követően a részvevők a tanya kiállítás megtekintésére is jelentkezhetnek, a Hermina tanyára a szövetség elnöke kíséri majd el az érdeklődőket. 

A szervezők mindenkit szeretettel várnak. A részvétel ingyenes, de előzetes meghívás, vagy regisztráció szükséges.

A záróesemény az „Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország-Szerbia 2014-2020” elnevezésű pályázati program keretében, az Európai Unió támogatásával valósul meg.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support