A média számos területéről kaptak ízelítőt a bordányi Médiatábor résztvevői. Június utolsó hetében került megrendezésre, a nyári táborok közül elsőként. Gyuris János a helyi média képviselője és egyben az idei év tábor programjainak megálmodója és vezetője azon fiatalokat várta, akiket érdekelt a fotózás, újságszerkesztés, cikkírás, filmkészítés, esetleg mindez együttvéve.

A középpontba egy pár perces médiatáboros összefoglaló kisfilm forgatását és a tábor képes archiválását állították. Ennek köszönhetően két csoportban dolgoztak a fiatalok, míg az egyik fele azért felelt, hogy az eseményeket mozgókép formájában dokumentálják, addig a csoport másik fele fotókat készített róla. A fiataloknak az egy hét alatt lehetőségük nyílt elsajátítani néhány alapvető fotózási és kamerázási technikát, illetve megtanulhatták, hogy hogyan lehet felépíteni egy kisfilmet, illetve miként lehet egy dvd tok borítóját és egy sajtóigazolványt megszerkeszteni, ami egyben alapját szolgálhatja az újság szerkesztésének is. A forgatás örök emlék marad mindannyiuk számára, hiszen a táborvezető által felajánlott Xbox 360 Kinectes játékkal történő játszás megörökítése közben mindenkinek a nevetéstől kicsordult a könnye és ez a vidám hangulat tovább folytatódott a vágómunkálatok közben is.

A média más területeibe is bepillantást nyerhettek a diákok. Ellátogattak a Rádió88 rádióstúdiójába, ahol Nacsa Norbert programigazgató tartott idegenvezetést számukra, illetve bepillantást nyerhettek hogyan készül el egy élőadás. Továbbá bejutottak a Délmagyarország napilap nyomdájába, ahol megismerkedhettek az újságkészítés ezen fázisával. A lap munkatársai ígéretet tettek, hogy a jövő évi médiatábor lakói már az újságkészítés teljes menetét nyomon követhetik majd. A bordányi fiatalok még Európa egyik legnagyobb filmstúdiójába, a Budapesten található Origo Filmstúdióba is ellátogattak, ahol Tóth Mihály marketingvezető mutatta be a létesítményt számukra. A sok érdekesség között lehetőségük nyílt bemenni abba a lakókocsiba, amit korábban Rowan Atkinson (Mr. Bean) is használt.

A tábor vezetője ezúton szeretné megköszönni a helyi önkormányzatnak, a Faluháznak, a biip-nek, a Vadgesztenye Étterem dolgozóinak, a Rádió88-nak, a Délmagyarországnak és az Origo filmstúdiónak, hogy nagyban támogatták ennek a tábornak a sikerességét és változatosságát.

A táborozók által készített videó az alábbi link alatt megtekinthető: https://www.youtube.com/watch?v=zMmxCiVeVmI&t=3s.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support