Az április 8-án megrendezett Országgyűlés Képviselők Választásán ismét B. Nagy László, a FIDESZ-KDNP képviselője nyerte el a bordányi választók bizalmát. A képviselő a választókerületi átlag feletti támogatottságot tudhatja magáénak, hiszen településünkön 54,35%-os eredménnyel ő végzett az élen. Legnagyobb riválisának az MSZP-PÁRBESZÉD jelöltje Joób Márton bizonyult, aki a bordányi szavazatok 23,7%-át tudhatja magáénak. Ásotthalom alpolgármestere, a JOBBIK jelöltje Fackelmann István végzett a harmadik helyen, 12,18%-os szavazati aránnyal.

A pártlistákra leadott szavazatokat is a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség – Kereszténydemokrata Néppárt nyerte. A bordányi választók több mint fele adott bizalmat a pártnak (53,45%), A második helyen a Jobbik Magyarországért Mozgalom listája a szavazatok összességének 16,14%-át nyerte el. harmadik helyen zárt a Magyar Szocialista Párt-Párbeszéd Magyarországért Párt listája 13,26%-kal, míg a negyedik helyre a Lehet Más a Politika listája került 7,14%-kal. Ötödik lett a Momentum Mozgalom 2,52%-os eredménnyel, a hatodik helyet a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szerezte meg 2,28%-os végeredménnyel. A többi induló 2% alatti eredményt ért el.

A részvételi arányokat tekintve Bordányban 1667 polgár élt szavazati jogával, ez a választásra jogosultak 64,34%-át jelenti. A legtöbben a kettes számú szavazókörben (71,77%), a legkevesebben pedig a hármas szavazókörben szavaztak (55,61%). Az egyes szavazókörben a választók 65,84%-a járult az urnák elé.

Köszönjük minden polgárnak, hogy szavazatával kifejezte választói akaratát, a listán és egyéniben bejutott képviselőknek pedig ezúton is gratulálunk!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support