A január végén megválasztott ifjúsági önkormányzat február 4-én tartotta alakuló ülését a Bordányi Ifjúsági Információs Pontban.

A pandémiás helyzetre való tekintettel természetesen az újdonsült tagok minden intézkedést betartottak, ügyelve a távolságtartásra, a maszkviselésre és a kézfertőtlenítő használatára. Ez az ülés mindenképpen egyedei volt a bordányi ifjúsági önkormányzat történetében nem csak a pandémia miatt, hanem azért is, mert először van női polgármestere a testületnek.

Az megválasztott testület tagjait elsőként Tanács Gábor Bordány nagyközség polgármester köszöntötte. Megköszönte minden indulónak a kampányban való munkájukat és az elköteleződést település ügyei, a fiatalok érdekvédelme mellett. A GYIFÖ számára továbbra is támogatást ígért, legyen szó akár a korábbi megkezdett munka folytatásáról, akár új elképzelések megvalósításáról. A polgármester kitartást kívánt a megkezdett munkához.

Vida Patrícia ifjúsági polgármester a délután 4 órára szóló meghívóban már most számos napirendi pontot közölt. A testületi ülés a megválasztott tagok ünnepélyes eskütételével, illetve azt követően megbízóleveleik átvételével kezdődött. Az esküt a választási bizottság tagja, Börcsök Roland előtt tették le.

A fiatalok az alakuló ülésen alpolgármestert választottak, a jelölés joga a polgármesteré, de a képviselők többségének természetesen támogatnia kellett a jelöltet. Vida Patrícia Lehel Mátét javasolta alpolgármesternek, akit a képviselők meg is szavaztak.

A képviselő-testület módosította az ifjúsági önkormányzat működési alapokmányát, aktualizálva például a testületi ülések rendjét. Ennek értelmében lehetőségük lesz on-line tanácskozások, testületi ülések megtartására is. Ezt nem csak most a pandémia esetén, hanem a későbbiek során is fontosnak ítélték meg a képviselők.

Áttekintették az előző testület záró ülése óta történt eseményeket. Vida Patrícia, mint a korábbi önkormányzat alpolgármestere beszámolt a korábbi testület utolsó ülésének történéseiről, ismertette a pénzmaradvány mértékét.

Az újdonsült képviselők tárgyaltak a GYIFÖ feladatairól, az éves programok megrendezésének terveiről, lehetőségéről is. A fiatalok a hagyományos GYIFÖ-s programok megrendezése mellett új programok megvalósítását is tervezik. A részleteket az elkövetkező időszakban dolgozzák majd ki. Döntés született a konditerem felújításáról is. Míg a települési önkormányzat a helyiség padlóját újítja meg, addig az ifjúsági önkormányzat a tisztasági festést vállalta magára. Fiatal képviselőink vállalták, hogy önkéntes munkában, csapatépítő feladatként saját kezűleg festik át a falakat.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support