Óvoda-kóstolgató délelőttöt tartottunk újdonsült ovisainknak az augusztus 23-27-i héten. Itt lehetőségük nyílt mind a gyerekeknek, mind a szülőknek, hogy bepillantást nyerjenek az óvoda életébe egy-egy játékos délelőtt keretein belül, valamint, hogy megismerkedhessenek a majd velük foglalkozó pedagógusokkal. A vidám, jó hangulatú találkozás reményeink szerint nagyban megkönnyíti majd a beszoktatás és elválás nehéz pillanatait.


A szeptemberi 1-i óvodakezdést a megszokott rend szerint, normál üzemben tervezzük. Erre a nevelési évre is nagyon sok programot, ünnepet, zöld jeles napot terveztünk, hogy a gyerekek minél vidámabb, tartalmasabb, élménydúsabb tanévet tud-hassanak majd maguk mögött. A belépéssel és átadással kapcsolatos korábbi korlátozásokat mindaddig nem tervezzük, amíg a kormány nem rendel el szigorító intézkedéseket az intézmények számára.
Ebben a nevelési évben 5 óvodai és 2 bölcsődei csoport indul, ahová a régi és új óvó nénik, kisgyermeknevelők, dajka nénik nagy szeretettel várják a gyerekeket. A csoportok alakulása: Tücsök: mini csoport (24 fő), Katica: kis csoport (24 fő), Napsugár: középső csoport (21 fő), Méhecske: középső csoport (20 fő), Vuk: nagy csoport (31 fő). A bölcsőde Micimackó csoportjába továbbra is 14 gyermeket várnak a kisgyermeknevelők.
Változás intézményünk életében, hogy szeptember 1-vel engedélyt kaptunk egy mini bölcsőde kialakítására is 7 fővel, ahol a 2 évesnél fiatalabb gyermekeket látjuk el. A személyi feltételek alapvetően nem változnak. Új óvoda-pedagógus kolléga érkezik a Méhecske csoportba, a mini bölcsődébe egy kisgyermeknevelő, valamint a konyhába kisegítő munkakörbe szintén újonnan belépő kolléganő kezdi meg munkáját. A többi változást belső átszervezéssel, átképzéssel oldottuk meg.

A Magyar Falu Program keretében két új ivókúttal gazdagodott óvodánk udvara, aminek nagy hasznát vettük a nyári kánikula idején. Kívánunk minden gyereknek, szülőnek, régi és új kollégának szép és tartalmas tanévet!

Horváthné Kálmán Zita/ intézményvezető-helyettes

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support