Az ősz beköszöntével környezettudatosan az Óvoda udvarán a gyerekekkel összegereblyéztük, talicskáztuk a lehullott faleveleket. Egy részét elvittük a komposztálóba, de a maradékot az udvar egy csendes, nyugalmas pontjára hordtuk nagy kupacba. Meghirdettük a családoknak nemes szándékunkat, hogy sün menedéket szeretnénk készíteni „avarból ágyat vetni” a hasznos kis sündisznóknak. Az óvoda-család kapcsolatának erősítése, együtt gondolkodása volt a célunk. Össze is gyűlt hamar a sünlakhoz való faláda, szalma, fakérgek, ágak, vesszők és még a téli eleség is.
Ezután a gyerekekkel közösen kialakítottuk a közel fél évig tartó téli álom idejére egy védettebb, szigeteltebb búvóhelyet ami menedék lehet a süncsaládnak. Nagyon jól sikerült a közös munka, így a későbbiekben figyelemmel tudjuk kísérni a sünik életét reményeink szerint.
A Mondolo Egyesület nevében Ézsiás Tamás felajánlásával kapott az Óvodánk egy másik süngarázst is, aminek nyitható a teteje, így hazafele menet be tudnak a szülőkkel is kukucskálni a házikóba, hogy vannak-e már lakói.
Szándékaink szerint, ezért az Óvoda előkertjébe szeretnénk még a napokban kihelyezni. Köszönjük szépen Mindenkinek a segítő támogatást és nem utolsó sorban az ovisaink szorgalmas, segítőkész munkáját. Ezzel inspirálva motiválva a szülőket, családokat a sünikék megmentésére, otthoni sünlak készítésére.

Harangozóné Baricz Ibolya óvodapedagógus

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support