Mint arról korábban is beszámoltunk, mind a főúton, mind a Benke Gedeon utcában felfestése kerültek az útburkolati jelek. A Kossuth utcában változatlan formában úgynevezett felülfestése történt, a Benke Gedeon utcában azonban megváltoztak a parkolókiosztások, ezért nagyobb figyelemre lesz szükség a következő parkolás alkalmával.

A Faluház előtti parkolók nagyobb mélységűek lettek, ugyanis a korábbi járdaszakasz eltűnt. Itt a gyalogosforgalom közvetlenül a Faluház előtti területre lett átirányítva annak érdekében, hogy biztonságosabbá váljon a parkolás, és a hosszabb járművek is elférjenek.

A mozgáskorlátozott parkoló közvetlenül az elektromos töltőpontok mellé került, így sokkal jobb helykihasználás valósulhatott meg.

A csomagautomata előtti területen azonban maradt a járdasáv, kérjük itt vegyék figyelembe a fehér vonalat, ha parkolnak, mivel a gyalogosoknak el kell férniük az automata és a kocsi között.

A Kossuth utca túloldalán a pékség épülete melletti parkoló felfestése is megváltozott. A változtatást itt is a biztonságosabb közlekedés, valamint az épület melletti járda vonalának megtartása indokolta. A korábbi halszálkás megállást a párhuzamos parkolás váltotta fel, noha ezt még egyes autósok nem veszik figyelembe és továbbra is merőlegesen állnak be a parkolóba zavarva mind a gyalogjárda mind a közút forgalmát. (Képünkön: A kisebb autók merőlegesen is elférnek, de sajnos ez már nem szabályos)

A parkolási lehetőségeket  várhatóan tovább szigorítják majd. Sok parkolót használnak akár napokig autósok, akik nem állnak be az udvarba, vagy kihasználva a főút forgalmát itt parkolják le eladó (lerobbant) gépjárművüket. Jó megoldásnak ígérkezik, ha a kiépített parkolók nagy részében időkorlátot vezethetnek be, amely maximum 2 órás ingyenes parkolást tesz majd lehetővé a közterületeken. Több bejelentés is érkezett az önkormányzathoz nem csak a főúton, hanem például a Benke Gedeon utcában vagy a Petőfi utcában több hete egy helyben parkoló gépjárművekről is. Ugyancsak problémát okoznak a közparkokba beparkoló járművek. A Park téren és Alkotmány téren a zöldterületeken parkolnak autókkal. Várhatóan itt is bírságok kiszabásával lehet csökkenteni a szabályszegéseket.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support