A bordányi Faluház közel egy hektáros parkjában megrendezett rangadóra a környező településekről is szép számmal érkeztek érdeklődők, volt akit a kecskéje is elkísért. A rendezvény nem titkolt célja a szórakoztatás mellett a kecsketenyésztés népszerűsítése, kiemelten a kecskesajt, a kecsketej megszerettetése.
A délelőtt folyamán mezei futóverseny, majd ezt követően a Helyi Ízek Fesztiválja színesítette a programot. Ebéd után azonban ismét felmekegtek a kecskék Bkecskeversenyordányban, átvéve a főszerepet.
A selejtezőkön a tavalyi győztes Bandika simán átvágtázta magát, meg sem állva egészen a döntőig, ahol szoros versenyben sikerült megvédenie tavalyi címét. A fekete jószág tulajdonosa Juhász Andor fiatal gazda elmondta, hogy egész évben tréningezte a jószágot, tudatosan készültek a versenyre. A második helyen Barbi futott be. A hófehér kiskecske egész nap az érdeklődés középpontjában állt, sokan simogatták, sétáltatták a parkban. A népszerűség viszont nem szállt a kecske fejébe, a döntőben minden erejét összeszedve futott át a célvonalon gazdája Ocskó Erika oldalán. A döntő harmadik helyezettje Muki lett, aki kicsit fáradt volt már a döntő idején, hiszen jószívű gazdája Turcsik József több futam erejéig is kölcsönadta a helyi gyerekeknek, akikkel a kecske már a döntő előtt többször is végigfutotta a versenytávot.
Köszönjük a gazdáknak, résztvevőknek, és reméljük, hogy jövőre is legalább ugyanennyien kilátogatnak.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support