A Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat kezdeményezésére, az Egérház Alapítvány és a helyi intézmények közreműködésével az idei évben is advent minden vasárnapján jótékonysági karácsonyi vásárt rendeznek Bordányban. A programsorozat helyszíne idén is a Szent István tér lesz, ahol a település adventi koszorúja és egy Betlehem is felállításra kerül. Az ifjúsági önkormányzat tagjai forralt borral és teával kedveskednek a kilátogatóknak. Újdonság, hogy a hétvégéken helyi boros gazdák boraiból készül majd a forralt bort. Az első adventi hévégén Balogh Kálmán borát kóstolhatják meg. A korábbi évekhez hasonlóan a helyszínen lehet majd bögrét is vásárolni, idén mindössze 500 Ft-ért. Bárki kihozhatja korábbi bögréjét is a vásárba, ugyanis a forralt bor és a tea fogyasztás után kell majd kettő, illetve egy tallért fizetnie. A helyszínen működik majd egy „tallérváltó”, ahol 50 Forint fog 1 tallért érni. Minden elköltött tallérral a korábbi évekhez hasonlóan fontos települési célt támogathatunk. Ilyenek az ifjúsági szálláshely létrehozása, a kondi- és fitneszterem kialakítása, fejlesztése, valamint települési rendezvények, programok megrendezése voltak. A civil szervezetek és a helyi intézmények, közösségek jótékonysági vásárral fogadják a bordányiakat, akik a vásárban elköltött minden forinttal az adott közösség programjait támogathatják majd.
Az első adventi hétvégén, november 29-én 16 órakor dr Janes Zoltán plébános megáldja a település koszorúját, ezt követően a Gábor Tamás hitoktató által vezetett Schola énekkar lép a színpadra, akik ünnepi énekekkel készültek az eseményre. A második hétvégén az óvoda növendékei készülnek Mikulásváró műsorral, hiszen december 6-án vendégünk lesz ő is. A harmadik hétvégén az iskola műsorát láthatjuk, illetve Luca-napi pogácsával kedveskednek a kilátogatóknak a szervezők. Az utolsó hétvégén a Borostyán Dalkör adja elő karácsonyi műsorát, valamint bejglivel várnak mindenkit a szervezők.

A programok ideje alatt kézműves vásár, karácsonyi dallamok, és kötetlen beszélgetés várja majd az érdeklődőket. A programokra sok szeretettel várnak mindenkit a szervezők.

advent

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support