A tegnapi naptól hivatalosan is ez az internetes oldal tölti be a települési honlap szerepét, január 7-én este már mind a bordany.hu, mind a bordany.com címen ugyanez a honlap jelent meg. A háttérben több hónapja zajlott a munka annak érdekében, hogy zökkenőmentes lehessen az átállás. Minden régi értékes tartalom ide is feltöltődött, többek között továbbra is elérhető például a Bordányi Napló eddig megjelent összes száma digitálisan. Bordány Nagyközség Önkormányzata ezelőtt 15 évvel működtetett először települési honlapot.

elsohonlap

Így nézett ki Bordány első honlapja (2001-ben)

A webarchive szerint 2001. június 12-én történt nagyobb változás, talán ekkor startolt a honlap, minden esetre az aznapi verziót mentette el az internet összes weboldalát archiváló szerver. A viszonylag egyszerű statikus honlap tojás sárga alapon fekete betűkkel jelent meg, a fejléc a Bordányra oly jellemző zöld színt kapta, és természetesen címerünk is felkerült a világhálóra. Érdekesség a település e-mail címe, amely még tiszanetes volt.
A következő nagy arculatváltás 2004-ben következett be, itt az első mentést 2004. március 19-én találjuk. A honlapon megjelenik Szt. István, és a weboldal számos funkciót, linket kapott. A fehér alapon piros kék menük díszítik az oldalt, a megjelenés mindenképpen portálszerűvé válik.
2007-ben a kistérségi együttműködés keretében a több, mint tíz településsel együtt Bordány honlapja is megújul, ettől kezdve a települési hírek már a kistérségi honlapon is azonnal olvashatók. Az oldal számos ügyfélbarát funkciót kapott, amelyek közül néhány azonban nem tudott megfelelően működni. Az idő múlásával a kistérség települései folyamatosan megújítják saját honlapjukat, a tizenhárom település közül Bordány és Forráskúttal maradt utolsóként a kistérségi portál használatánál.
2016. január 7-től tehát a korábban tesztüzemben működtetett bordany.com oldal jelenik meg azok számítógépén is, akik a bordany.hu honlapcímet írják be a keresőbe, a régi oldal már csak a http://ekozig.homokhat.hu/bordany oldalon érhető el, és azon a felületen már nem történik frissítés.
Az új honlap felhasználóbarát, hiszen minden internet böngészésre alkalmas eszközön optimalizáltan jelenik meg, azaz a tartalom a kijelző méretétől függően, dinamikusan jelenik meg. A színvilága is megváltozott az oldalnak, jelenleg a világoskék szín dominál, azonban ez egy kattintással megváltoztatható, tehát lehet, hogy legközelebb már egy kicsivel másabb dizájn fogadja majd a böngészőt.
Az átállás megkönnyítése érdekében számos hír már több hónapja párhuzamosan jelenik meg a régi és az új oldalon is, így aki most olvasgatna a hírek között, akár tavaly szeptemberi hírt is megtalál keresgélés közben. 
nézelődést, keresgélést ismerkedést új honlapunkkal mindenkinek!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support