A 2015-2016-os tanévet 39 fő általános és 3 fő középiskolás tanulóval kezdtük meg, valamint 2 fő nagycsoportos óvodás is próbálkozik a tollaslabdázással. Szerencsénkre ebben a tanévben nemcsak a Diákolimpia állt rendelkezésünkre, mert Szegedre 3 alkalommal mehettünk versenyezni, október, november és december hónapokban. Minden versenyről szép eredményekkel gazdagodva jöhettünk haza, és természetesen nagy élményekkel, különösen a decemberi alkalommal, hiszen a nevében is benne van, hogy „Mikulás Kupa”.

Novemberben felkerekedtünk, és nekibátorodtunk egy Budapesten rendezett versenynek. Erről a versenyről sem jöttünk haza üres kézzel, hiszen ketten is felállhattak a dobogó 3-ik helyére, U9-es korosztályban Nógrádi Gergő, illetve U13-ban Kovács Péter, de U13-ban Vér Zsófi is a legjobb nyolc közé verekedte magát. Legközelebb január 31-én Szegedre utazunk egy újabb küzdelemre. Itt szeretném megköszönni minden szülőnek, aki az utazásban, vagy más egyéb formában a csapat segítségére volt, és bízom benne, hogy a továbbiakban is számíthatunk rájuk. Remélem számukra is élményként marad meg, hogy együtt szurkolunk a gyerekeknek és együtt örülünk a sikereiknek. Az elmúlt hétvégén pedig nem kellett utaznunk, hiszen Bordány adott otthont a Megyei Diákolimpiának, amit mi rendeztünk meg, és nem csak a helyszínt adtuk. Köszönet a Polgármester Úrnak és Alpolgármester Úrnak. többek között ennek köszönhetően is 24 fővel indultunk ezen a versenyen különböző korcsoportokban. Az egész napos verseny fárasztó, de nagyon eredményesnek mondható volt, hiszen 12-en tovább jutottak a Területi Diákolimpiára, melyet február 7-én rendeznek Szegeden. A kedves szülőknek, anyukáknak köszönhetően a gyerekeket megvendégeltük süteménnyel és gyümölccsel. Köszönjük szépen!

Szeretném megemlíteni, illetve kiemelni azt a fajta segítséget, amit a Bordányi Baráti Körtől kaptunk anyagi támogatás formájában már több alkalommal is, valamint Vince Imre személyes támogatását. A mostani versenyre, ami a megyei diákolimpiát illeti, Hődör Zoltán anyagi támogatását is szeretném megköszönni. Ezekből a juttatásokból tudtunk labdát biztosítani az edzésekre és a versenyekre. Hálás köszönetem.

Bálint Lászlóné

2016. január 17-ei Megyei Diákolimpia résztvevők és helyezéseik:
I. Korcsoport:
Lány:
1. helyezés: Kovács Bernadett

Fiú:
1. helyezés: Nógrádi Gergő

II. Korcsoport:
Lány:
5. helyezés: Szabó Noémi

Fiú:
3. helyezés: Márk Mitchell
4. helyezés: Hődör Zoltán
6. helyezés: Sándor Balázs
7. helyezés: Bakó Amadé
9. helyezés: Vas Sándor Nimród és Márki Kristóf

III. Korcsoport:
Lány:
1. helyezés: Vér Zsófi
4. helyezés: Vér Fanni
7. helyezés: Tóth Luca

Fiú:
2. helyezés: Kovács Péter
4. helyezés: Fodor Márk
6. helyezés: Bálint Béla
7. helyezés: Maróti Rajmund

IV. Korcsoport:
Lány:
1. helyezés: Bakacsi Nikolett
4. helyezés: Lázár Luca
6. helyezés: Faragó Eszter
7. helyezés: Tóth Laura és Tóth Andrea
9. helyezés: Faragó Nóra

VI. Korcsoport:
Lány:
2. helyezés: Dávidházi Nikolett

Fiú:
2. helyezés: Kószó József

DSCN5698

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support