A Buke Reikon Kyokushin Karate és Harcművészeti Sportegyesület újabb megmérettetésen vett részt. Ezúttal Csongrádra utaztunk a “IV. Pünkösd Kupa Országos Utánpótlás Bajnokság, Felnőtt súlycsoportos C kategória” nevű rendezvényre. Egyesületünket összesen 12 fő képviselte, ebből 4-en a bordányi csoportunk tagjai. Név szerint: Tóth Izabella, Kovács László Márk, Lehel Máté, Lehel Zoltán. A bajnokság eredménye 1 arany, 2 ezüst, 7 bronz.

Tóth Izabella ismét a dobogón végzett, 3. helyezéssel zárta az országos bajnokságot Gyermek I. lány könnyűsúly kategóriában. Teljesítményén látszik a folyamatos, következetes edzésmunka. Első versenyéhez képest nagy fejlődést mutatott. A megkezdett munkát folytatjuk a további sikerekért. Kovács László Márk Gyermek I. fiú könnyűsúly kategóriában szerezte meg a 3. helyezést. Csoportja 4 fős volt, így körmérkőzésben vívott 3 csatát. Első küzdelmének csak a végére sikerült feloldódnia, így sajnos alul maradt. 2. mérkőzésén az ellenfelét látták jobbnak a bírók. A 3. küzdelemben felszabadultan, tudatosan volt képes dolgozni, melynek köszönhetően meg is nyerte azt. Így a dobogó 3. fokára léphetett fel. Lehel Máté Gyermek I. fiú nehézsúly kategóriában szerezte meg a 2. helyezést. Csoportjában 3 versenyző volt, így szintén körmérkőzéssel kellette bizonyítania. Első megmérettetésénél az ellenfelét hozták ki a bírók győztesként. Második mérkőzését csapattársával vívta, hosszabbításra is szükség volt, mert mindkét fiú a maximumot igyekezett kihozni a másikból. A döntés értelmében Máté nyerte meg a küzdelmet, így a dobogó 2. fokára állhatott. Lehel Zoltán Felnőtt férfi C kategória +85kg-ban szerezte meg az I. helyezést. Zoltánnak első versenyén 3 mérkőzést kellett megvívnia a végeredményért. Mindhárom küzdelemben végig uralta ellenfeleit és okosan, tudatosan végezte az elé állított feladatokat. Teljesítménye végig kiegyensúlyozott és látványos volt. Eredménye önmagért beszél.

Ismételten sok tapasztalattal bővültünk. A versenyzők teljesítményén kivétel nélkül tapasztalható a fejlődés. Továbbra is folytatjuk a megkezdett munkát, hogy minél nagyobb sikereket legyünk képesek közösen elérni.

Süveges Tamás, elnök, vezetőedző
Buke Reikon Kyokushin Karate és Harcművészeti Sportegyesület

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support