Idén immár huszonnegyedik alkalommal került megrendezésre Bordányban a pünkösdi rendezvénysorozat 2016. május 15-16. között. A csapadékos időjárás ellenére sokan kilátogattak a Faluház melletti Park térre és a külső helyszíneken zajló programokra is. A pünkösdi program vasárnap 9:30-kor ünnepi szentmisével vette kezdetét a templomban, 10:30-kor Tanács Gábor polgármester úr és B. Nagy László országgyűlési képviselő úr itt nyitotta meg hivatalosan a rendezvényt. Bordány Nagyközség Önkormányzatának képviselő-testülete 2016-ban Simon Zoltánné részére Díszpolgári Címet adományozott Bordány községért nyújtott kimagasló közéleti és a településhez kötődő példamutató tevékenységének elismeréseként.

A Park téren motoros találkozóval és felvonulással indult a programsorozat, 10-14 óra között a Magyar Vöröskereszt területi szervezetével közösen véradásra várták a segíteni akarókat a Faluházban. A véradáson 52 fő jelent meg, akik közül 46-en adhattak vért. Köszönet minden véradónak, hiszen ezáltal 138 emberen segíthettek! A színpadi produkciók 13:30-kor kezdődtek, először a Buke Reikon Egyesület karate bemutatóját láthatták, majd színpadra léptek az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. Volt moderntánc a WDS – Just Dance Tánc-iskola jóvoltából, népzene a Csólyospálosi Tamburás Együttes előadásában, valamint country bemutató a Bad Boots – Line-dance Tánccsoport bemutatójában. Délután fellépett többek között a Cairo Együttes, a Balance Band, de a Megarox produkció zenés-táncos operett és musical összeállítását is élvezhették a résztvevők. Az este folyamán fellépett Szabyest, majd élő koncertet adott a Sugarloaf Együttes. A napot bál zárta a rendezvénysátorban a Casino Együttessel. A hétfői nap hagyományosan a mezei futóversennyel indult reggel 9:00 órakor a Park térről. 587 fő állt rajthoz a versenyen, majd az eredményhirdetés következett. A részletes eredményeket itt tekinthetik a meg.

A Bordány Sportjáért Alapítvány kuratóriuma és a Bordány Sportkör elnöksége tavaly alapította a „Bordány Sportjáért“ díjat, melyet idén Godó Lajos, a Bordány Sportjáért Alapítvány kuratóriumi elnöke vehetett át, aki aktív résztvevője a helyi sportéletnek, szívügyének tekinti a sport támogatását. A délelőtt folytatása is a sport jegyében zajlott, a tornateremben a II. Börcsök József női kézilabda emléktorna és a XIII. Szabó Ferenc férfi kézilabda emléktorna várta a szurkolókat. Délután a Park tér színpadán a Classicon Egyesület tartott mazsorett bemutatót, dalolt a Borostyán Dalkör, valamint zumba, bokwa és salsation bemutatót is láthattunk. Fellépett a székelyudvarhelyi Syntia, majd Szikra László stand up comedy műsorán szórakozhattunk. Virtuóz hangszerszólókkal tarkított műsort adott a Fourtissimo Zenekar, a mulatós zene kedvelőit a Sramlikings szórakoztatta. A 24. Bordányi Falunapokat a ByTheWay együttes műsora zárta.

A Falunapok támogatói voltak: Alföldvíz Zrt., Bauszer Kft., Berkenye Cukrászda, Bordány Község Fejlődéséért Közalapítvány, Bordány Sportjáért Alapítvány, Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat, Club 1001, Coop Szeged Zrt., Császár Béláné – Generali Biztosító, Csillagvirág Bt., Lajkó Andor fiatal gazda, Pillér Takarékszövetkezet, Privát ABC – Bordány, Rácz Gyula Péksége, Tapody Zoltán – Stop Cukrászda, Vadgesztenye Étterem, Vadgesztenye Ifjúsági Szálláshely, Vitaricum Kft. Köszönjük támogatóink segítségét!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support