unicef gyerek

Bordány Nagyközség Önkormányzata is beadta pályázatát az UNICEF Gyerekbarát Önkormányzati cím elnyerése érdekében. A dokumentációt a Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzattal közösen állították össze, és küldték meg elektronikusan még július 24-e előtt. A döntésről várhatóan szeptember elején értesítik majd az önkormányzatot.
Az UNICEF pályázata olyan magyar önkormányzatoknak szól, akik kötelezettséget szeretnének vállalni a településükön élő gyerekek jólétéért, illetve hatékonyabban szeretnék képviselni azok érdekeit és jogait a mindennapokban. Mindezek mielőbbi teljesítéséhez pedig támogatást szeretnének igénybe venni.
A pályázatok fő témái között olyan vállalások találhatóak meg, mint a gyerekbarát költségvetés megalkotása, a településszintű gyerekjogi stratégia kidolgozása, a gyerekjogi képzések indítása vagy a gyerekek véleményének kikérése és meghallgatása az őket érintő döntések során. A támogatások odaítéléséről egy szakértőkből álló értékelő bizottság dönt, az UNICEF-fel karöltve.
Tavaly 27 önkormányzat pályázott a 2 millió Ft értékű támogatásért, amit végül három település, Cigánd, Óbuda-Békásmegyer és Hódmezővásárhely kapott meg. Az UNICEF Magyar Bizottság mindvégig segíti az önkormányzatokat a pályázatok megvalósulásában.

Az UNICEF Magyar Bizottság a Gyerekbarát Település kampányhoz kapcsolódóan a kutatással egy időben elindította online kérdőívét a gyerekbarat.unicef.hu oldalon, ahol szeretnék megismerni az emberek véleményét is arról, nekik mi a fontos, mitől lesz gyerekbarát egy település. Töltsd ki a kérdőívet te is!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support