A korábbi önerőből megvalósuló önkormányzati bérlakás építési tervek megváltoztatását jelenti a képviselő-testület legutóbbi ülésén elfogadott határozat, amely nem biztosított további kiegészítő forrást a beruházáshoz. A bérlakás számlán lévő pénz nem nyújtott teljes egészében fedezetet a beruházás megvalósítására, hiszen a beérkezett ajánlatok jóval magasabbak lettek az elsőre becsülthöz képest. Mivel a képviselő-testület nem adott plusz forrást, így a kiírt a közbeszerzést érvényteleníteni kellett.

A testületi ülésen megfogalmazódott, hogy a magas négyzetméter ár miatt jelenleg nem ragaszkodnak a Széchenyi utcai lakópark megépítéséhez, a korábbi kétlakásos bérházak helyett várhatóan majd más helyszínen, és kicsivel kisebb – úgynevezett típusterves – házakat építtet az önkormányzat a bordányi fiatal családok számára. Az ezzel kapcsolatos döntés a napokban születhet meg.

A Széchenyi utcai lakóparkhoz elkészített engedélyes tervet pedig pályázati lehetőség reményében hasznosíthatja az önkormányzat. Amennyiben pályázat íródik ki bérlakás építésre, az engedélyes tervek azonnal rendelkezésre állnak majd.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support