A szemétszállítást még 2016 áprilisában államosították, ettől az időponttól már a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. vette át az önkormányzati hulladékkezelő cégektől a díjbeszedést. Számlázási problémák miatt azonban nem kaptak csekket a háztartások, így nem is tudtak fizetni. A napokban kiadott tájékoztatás szerint mostmár hamarosan megkapják a családok a szemétszállítási díjról szóló csekket, megkezdték a számlák kiküldését. Ez azt jelenti, hogy hamarosan a bordányiak postaládájába is megérkezik a fizetnivaló.

A Bordányban, Forráskúton, Üllésen és Zsombón szemétszállítással foglalkozó Négy Forrás Nonprofit Kft. az önkormányzatok kölcsönének köszönhetően tudott eddig működni, remélhetőleg a lakossági befizetéseket követően időben kap majd finanszírozást az állami cégtől a négy falu közös cége. A megjelent információk alapján úgy tudjuk, hogy állami cég várhatóan nem emeli a szolgáltatás díját, viszont nehézséget okozhat majd több családnak, hogy egyszerre érkezik a több hónapos fizetnivaló. Csizmadia Tamás, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási és Vagyonkezelő Zrt. szóvivője a penzcentrum.hu-nak elmondta, ha egy fogyasztó túl nagy számlát kap, akkor van lehetőség részletfizetésre, úgynevezett csúsztatott fizetési módszert biztosít az NHKV Zrt. az ügyfeleknek.

A jövőben már a korábban megszokott kéthavi helyett három havonta küldik ki a számlákat, fő szabályként 2017 januárjától, illetve márciusától negyedévesre áll át a hulladékszállítási díj kiküldésének rendszere, tehát negyedévente kell majd befizetni a szemétszállítási csekket.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support