Bordány Nagyközség Önkormányzata az elmúlt években zajló csatornázási és ivóvízminőség-javító munkálatokkal egyidejűleg folyamatos előkészítő munkát végzett azzal kapcsolatosan, hogy szilárd útburkolattal nem rendelkező utcákban is a következő években megindulhasson egy helyi szintű, a lakosság együttműködésével megvalósuló útépítési program.  A projekt megvalósításához önkormányzati forrás mellett pályázati forrásra, és lakossági befizetésre is szükség lesz, ezért most, hogy a szennyvíz-beruházás sikeres lebonyolításának köszönhetően jelentős pénzmaradvány keletkezett, melyet a bordányi családok hamarosan megkapnak az önkormányzat újabb fejlesztést szeretne indítani.

Az önkormányzat javasolja azoknak a lakosoknak, akik olyan utcában laknak, ahol még jelenleg nincs aszfaltburkolat, hogy a hamarosan a csatorna beruházásból visszakapott összeget, vagy annak egy részét helyezzék el tartós betétben vagy lakáskassza megtakarításban. Így amikor az útépítés kapcsán szükségessé válik a lakossági közmű-fejlesztési hozzájárulás befizetése, ez egyik lakónak se okozna gondot, hiszen a pénzösszeg a rendelkezésre áll.

Az önkormányzat megkezdte a tárgyalásokat a lakáskasszákkal annak érdekében, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudják ajánlani az érintett lakosoknak. Ezzel kapcsolatosan az önkormányzat fórumot szervez október 19-én, szerdán, 17.30 órára a Bordányi Faluházba, ahol az érintettek megbeszélhetik a részleteket, illetve a lakáskasszák tájékoztatást adnak ajánlatukról. Bordányban 13 utcában vagy annak egy részén, 107 lakóház előtt összesen 2190 méter hosszú szakaszon (Alkotmány tér,  Bartók Béla utca, Benke Gedeon utca, Deák tér, Építő utca, Hunyadi tér, Juhász Gyula utca, Liszt Ferenc utca, Móra utca, Október 23-a utca, Park tér, Széchenyi utca, Toldy utcanincs még portalanított út, a lakossági igényfelmérést követően kezdődik meg a tervezés annak érdekében, hogy amint kiíródik útépítésre pályázat, az önkormányzat azonnal be tudja azt majd nyújtani.

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support