Megtartotta soron következő, és immár utolsó testületi ülését a Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat 2012. decemberében megválasztott képviselő-testülete. Mint ismeretes Bordányban a jövő hét végén, december 16-án tartanak ifjúsági önkormányzati választásokat, így ez a testület ebben az összetételben most ülésezett utoljára.

A testületi ülés vendége volt Tanács Gábor Bordány nagyközség polgármestere, aki első felszólalóként, még a napirendek előtt köszönte meg az ifjúsági polgármester és a képviselők munkáját. Kiemelte, hogy  nagyon hálás a fiatal képviselő-testület munkájáért, nagyra értékeli a korosztályért folytatott mindennapi küzdelmüket, azt a számos ötletet, újító szándékú, vagy éppen a hagyományokat követő sok programot, amelyek a GYIFÖ-nek hála évről-évre színesítették az itt élő fiatalok hétköznapjait.

Mind az ifjúsági  polgármesternek, mind a képviselőknek egy-egy emléklapot, településünk védőszentjéről elnevezett pezsgőt, valamint karórát nyújtott át. Felhívta az ifjú képviselő-testület figyelmét, hogy noha mandátumuk lejár, de az aktív szerepük, az ő idejük még csak most kezdődik. Tanács Gábor kiemelte: az elmúlt években megszerzett tapasztalatot és tudást az elkövetkező időszakban kamatoztathatják leginkább a leköszönő képviselők, amikor is segítik majd az őket követő fiatalokat. Erre az értékes és hasznos időre és egyben feladatra is emlékeztetik majd őket azok a karórák, amelyeket a polgármestertől kaptak. Mivel az órák egyformák, az összetartozást is jelképezik.

Az ünnepi pillanatokat követően Masir Norbert ifjúsági polgármester a napirend szerint vezényelte le a képviselő-testületi ülést. Tájékoztatta a képviselő-testületet a gyermek- és ifjúsági önkormányzati választások kiírásáról. Összesen 444 bordányi fiatal élhet választójogával. Két polgármester és hét képviselő-jelölt közül választhatnak a tizenhatodikai választáson. Az ifjú képviselők döntöttek a legutóbbi, általuk szervezett hulladékgyűjtő akció pénzügyi elszámolásáról és a hozzá kapcsolódó önkormányzati támogatás lehívásáról. Kezdeményezték a pénzügyi záró egyenlegük kimutatását, illetve az átadó-átvevő leltár megszervezését a Polgármesteri Hivatal felé.

Az ifjúsági polgármester a Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat nevében megköszönte minden segítőjének, támogatójának az elmúlt ciklusban nyújtott segítségét, támogatását, kiemelve a települési önkormányzat szerepének fontosságát. Az utánuk következő testületnek hasonló sikereket, és jó munkát kívántak, miközben a helyben élő fiatalok figyelmét felhívták a december 16-ai választás fontosságára, arra biztatva őket, hogy minél nagyobb arányban éljenek választási lehetőségükkel. Bordányban még ki se kell mozdulni a szavazáshoz, hiszen az itt élő fiatalok voksaikat egy internetes rendszeren keresztül bárhonnan leadhatják. A támogató voks érkezhet otthonról, az iskolából, vagy akár a településen elérhető ingyenes wifi-nek köszönhetően okos telefonon keresztül a buszmegállóból is.

A záró ülést ünnepi vacsora zárta. A fiatal képviselők még a vasárnapi adventi vásárban is serénykednek majd, ahol az iskola igazgatója mellett, a leköszönők nevében Masir Norbert gyújtja meg a harmadik gyertyát a település adventi koszorúján. Az új képviselő-testület a negyedik adventi hétvégén mutatkozik majd be, ahol már az újonnan megválasztott ifjúsági polgármester is gyertyát gyújt.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support