December 16-án lezajlott Bordányban a gyermek- és ifjúsági önkormányzati választás. A fiatalok 26,13%-a élt szavazati jogával. Ifjúsági polgármesternek Lajkó Bálintot, ifjúsági képviselőnek pedig Valkár Annát, Bálint Hanga Reát, Vida Patríciát és Barta Dánielt választották meg a fiatalok. Mint ismeretes a fiatal választópolgárok két polgármester-jelölt, és hét képviselő-jelölt közül választhattak.

A Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat 2000-ben alakult, azóta négyévente választanak új települési szintű képviseletet maguknak az itt élők. A névjegyzékben most 444 bordányi fiatal szerepelt, ők azok, akik Magyarországon immár harmadik alkalommal teljesen elektronikusan szavazhattak a jelöltekre. Ezzel a jogával 116 bordányi fiatal élt december 16-án. A leköszönő képviselők egy tablet kisorsolásáról is döntöttek a választások kiírásakor, amelyet a szavazók között sorsolhat ki az új testület. Erre várhatóan az alakuló ülésén kerül sor, amelyet az újonnan megválasztott ifjúsági polgármester hív majd össze a jövő hét folyamán.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support