A Faluház és Könyvtár a Bordányi Ifjúsági Információs Ponttal karöltve a „Digitális Médiaműveltség Szülőknek” program keretében előadást hirdetett 2019. augusztus 9-én, pénteken 15:00 és 16:30 között a Faluház földszinti rendezvénytermébe. A programmal párhuzamosan a Bordányi Ifjúsági Információs Pontban Lufi péntek címmel gyerekfoglalkoztatót tartottak az ifjúsági közösségi tér nyári diákmunkásai, így a gyermekükkel érkező szülők is jó helyen tudhatták csemetéiket, amíg ők az előadáson vettek részt.
Elsőként Börcsök Roland DJP mentor, a program előadója köszöntötte a meg-jelenteket, majd néhány mondatban bemutatta a Digitális Jólét Programot és a Digitális Jólét Program Hálózatot. Megismertette a jelenlévőkkel, hogy Bordányban két Digitális Jólét Program Pont van, az egyik a Faluház és Könyvtár, a másik a Bordányi Ifjúsági Információs Pont, de bemutatta a pontokon dolgozó DJP munkatársakat is, illetve beszámolt a Digitális Jólét Program Pontok fejlesztése című pályázatról.
Ezt követően bemutatásra került a Digitális Médiaműveltség Szülőknek Program, annak mind a 11 témaköre, melyből 6 témát érintettünk részben vagy egészben a másfél órás előadás során. A program témái között kiemelt helyet kapott az offline szülő, online gyerek – avagy a digitális generációs szakadék(ok) kérdése, de szó volt a digitális identitások, digitális testkép témájáról, a médiahasználati szokásokról, a magánszféra és a nyilvánosság kapcsolatáról, a magánélet védelméről, az online adatvédelemről, valamint az információ hitelessége és megbízhatósága, illetve az álhírek témaköréről.
A programon 12 szülő, nagyszülő és a téma iránt érdeklődő személy vett részt, akik nagy lelkesedéssel hallgatták végig az egyes témák bemutatóit, de aktívan részt is vettek a programban, kérdeztek, bekapcsolódtak a gyakorlatokba, de saját élményeiket, tapasztalataikat is szívesen megosztották a jelenlévőkkel. A program közben, illetve végén kis vendéglátással (sós és édes péksütemény, üdítő, ásványvíz) kedveskedtünk a megjelenteknek. Az előadáson résztvevők visszajelzése pozitív volt, sőt jelezték szándékukat, hogy a későbbiekben is szívesen részt vesznek a témához kapcsolódó előadásokon.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support