Augusztus második hetében rendhagyó, de nagyon fontos témával várta a táborozó diákokat a bordányi Család és KarrierPONT. Tanulni tanultak az általános iskola felsős, illetve középiskolás résztvevők. A tanulás életünk egyik legfontosabb tevékenysége, „élethosszig” tanulunk. Fontos, hogy a legjobbat tudjuk kihozni magunkból, hiszen mindenki jó valamiben! Nagyon különbözőek vagyunk, emiatt a tudáshoz vezető útjaink sem egyformák. Van, akinek egy jó vázlat segít, van, akinek egy ritmus vagy egy érzés csempészi emlékezetébe a tanulni valót. A legfontosabb, hogy mindenki megtalálja a saját útját, hogy rájöjjön, számára miért fontos a tanulás, milyen praktikákat és módszereket használjon, amelyek számára leghatékonyabbak, hogyan kezelje az esetlegesen jelentkező stresszt.
Az első hangzásra igen nehéz témát az önismereti, feladatok és tesztek mellett rengeteg játékkal, élménydús figyelem- és memóriafejlesztő feladatokkal dolgozták fel a táborozók. A csapatjátékok, logikai feladatok mellett lufit is hajtogattak a gyerekek, és a falmászást is kipróbálhatták a vállalkozó kedvűek. A tábor végén a tábort vezető pszichológus és gyógytornász szakemberek a résztvevő gyermekek szüleit is találkozóra hívták, hogy egyénre szabott tanácsaikkal, tapasztalataikkal segítsék a családokat.
A Család és KarrierPONT szeretné jövőre is megszervezni a tanulástechnika tábort, hogy minél többen elsajátíthassák az eredményes tanulás technikáit és megtapasztalhassák a módszerek használatából fakadó sikereket.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support