A Faluház és Könyvtár immáron 4. alkalommal nyújtott be Napközi Erzsébet Tábor megrendezésére pályázatot a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványhoz, amelyet sikeresen el is nyert, így 2019. augusztus 12-16. között került megrendezésre a program. A tábor 5 napja alatt sok-sok érdekes, izgalmas kalandban vehetett részt térítésmentesen 20 bordányi gyermek, de napi négyszeri étkezést is biztosított számukra a pályázat.
A hétfő délelőtt az ismerkedés jegyében telt, melyet egy izgalmakkal teli Honfoglaló csata zárt. Az ebéd utáni mesenézést követően Balláné Adorján Judit és Zeitlerné Rákóczi Bernadett védőnők Activity-játék keretében beszéltek a tisztálkodás fontosságáról a gyerekekkel, ezúton is köszönjük közreműködésüket. Kedden a sporté volt a főszerep, a csoport az üllési tóhoz biciklizett, ahol fociztak, labdáztak, játszottak majd a nagy melegre való tekintettel az ebédet már a Vadgesztenye étteremben fogyasztották el. Délután mindenki részt vett a számháborúban. A kezdeti vonakodás ellenére minden gyerkőcnek ez lett a kedvenc tábori játéka. Szerdán délelőtt a rossz idő miatt elmaradt a traktoros kirándulás a Hermina tanyára, helyette a Faluházban tartották meg a sorversenyt, melyben érdekes feladatokkal mérettették meg magukat a csapatok. Volt labdaadogatás, rákjárás, hullahopp adogatás, ugrálókötelezés is. A versenyben mindenki szépen teljesített. A nyertes csapat nyereménye volt, hogy kiválaszthatták, hogy milyen mesét nézzenek ebéd után. A déli pihenés után a gyerekek Kiss János szobrász tanár segítségével papírvirágokat készítettek újrahasznosított anyagokból a környezettudatosság jegyében. A csütörtöki lovas napot Török Tilda tanárnő forráskúti tanyáján rendezték meg, ahová lovaskocsival mentek ki. Miközben a táborozók lovagoltak, a bográcsban finom paprikás krumpli készült ebédre. Ebéd után fonalgrafikával különböző lovas képeket készítettek maguknak az ügyes kezű gyerekek, emellett számháborúzhattak, labdázhattak is. Pénteken buszra szállt a csapat, Budapestre utaztak. Délelőtt a Fővárosi Nagycirkusz Repülőcirkusz című előadását nézték meg, mindenkinek nagyon tetszett az előadás. Délután a Budai Várnegyedben tettek egy nagy sétát. A fáradt csapat este 7 óra után érkezett meg a Faluházhoz. Ezúton is köszönjük Török Tildának és családjának a vendéglátást, Kiss János tanár úrnak a kézműves foglalkozást, valamint Kiss Gábornak a biciklitúrán nyújtott segítségét.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support