Mint arról korábban is beszámoltunk az önkormányzat jelentős pénzügyi támogatással járult hozzá a templom toronysisakjának felújításához. A támogatási döntéssel egyidőben született arról is döntés, hogy kicserélik a torony díszkivilágítását szolgáló reflektorokat is, azonban erre nem került sor. Mint megtudtuk, a díszkivilágítás a közvilágításhoz kapcsolva működik, annak szerves része, ezért mindenféle módosítás, így például a reflektorok cseréje is külön tervezést igényelne. A beérkezett árajánlatok alapján is közel egymillió forintba került volna a három reflektor cseréje. Mivel a közvilágítás karbantartására érvényes szerződés van az NKM Energia Zrt.-vel, így annak keretében a jelenlegi reflektorok felújítása, illetve az izzók cseréje külön költség felszámítása nélkül megtörténhetett, az a döntés született, hogy a korszerűsítésre, a LED-es fényvetőkre való átállásra majd egy külső támogatás, pályázati forrás elnyerése esetén kerül sor.
Az egyeztetéseket követően az NKM Energia Zrt. szakemberei pár nap alatt elvégezték a szükséges javításokat illetve izzócserét, így a templomtorony sötétedés után is újra régi fényében ragyog.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support